Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Τροχιές»

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Τροχιές»
4 Νοέ

Το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/βαθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ευβοίας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. και τον Δήμο Χαλκιδέων, με αφορμή το Έτος Σκαλκώτα, αφού συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από τον θάνατό του, διοργάνωσαν το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘’ΤΡΟΧΙΕΣ”, το οποίο περιελάμβανε μια μεγάλη έντυπη έκθεση για τη ζωή και το έργο του συνθέτη, προβολή βίντεο και εργαστήρια εγχόρδων και πιάνου για 2.500 μαθητές.

Για πρώτη φορά στην Εύβοια ο συνθέτης Νίκος Σκαλκώτας βρέθηκε στο επίκεντρο της σχολικής ζωής, προκαλώντας τον θαυμασμό τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών. Η επιμέλεια του προγράμματος ανήκει στην πιανίστα Βάνα Παπαϊωάννου και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια στον μουσικό Θωμά Παναγόπουλο.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στο Τοπικό Δημοτικό Κατάστημα του Βασιλικού από τις 9-23 Οκτωβρίου του 2019.

Σχετικά Άρθρα

Λήψη έκτακτων μέτρων- Ακύρωση INFLUENCE FESTIVAL- με τη Χορευτική ομάδα «Incar Dance Company»
21 Ιούλ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (Ε.Δ.Ε.Κ.Φ.), που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για τις συνθήκεςκαύσωνα και για αύριο Σάββατο 22 Ιουλίου, είμαστε στη δυσάρεστη θέση για την ΑΚΥΡΩΣΗ τουINFLUENCE FESTIVAL- με τη Χορευτική ομάδα «Incar Dance Company» (για Σάββατο 22/7), καθώς αυτό που προέχει είναι ασφάλεια και υγεία τόσο των καλλιτεχνών, όσο και των πολιτών.

Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη
10 Σεπ

Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη Ο σύλλογος φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας “ΥΠΑΡΧΩ”, διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, στο Πάρκο Αλωνάκι Χαλκίδα (Κυμαίων & Όχης) με τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη από το πλούσιο ρεπερτόριό του. Η παρουσία όλων θα τιμήσει τους πρόσφυγες, τον μεγάλο λαϊκό βάρδο, καθώς και τον σύλλογο μας. […]

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP