Σύγχρονος χορός, μια ξεχωριστή εμπειρία στη Δημοτική Σχολή Χορού

Σύγχρονος χορός, μια ξεχωριστή εμπειρία στη Δημοτική Σχολή Χορού
13 Οκτ

Ο σύγχρονος χορός αναπτύχθηκε τον 20ο αιώνα, ξεφεύγοντας από την κλασική παράδοση και άνοιξε το δρόμο προς ένα πειραματικό, ελεύθερο τρόπο κίνησης πάνω στη σκηνή.
Γεννήθηκε για να σπάσει τους περιορισμούς που επιβάλλονταν στους χορευτές του μπαλέτου και να τους ελευθερώσει από τον “κατηγορηματικό και κλειδωμένο ορισμό” του χορού.
Ο μαθητής εξερευνά έννοιες, όπως η αναπνοή και η επιρροή της στην κίνηση, η επίδραση του βάρους στα διάφορα μέρη του σώματος και πώς αυτό δημιουργεί την έκφραση, η ελαστικότητα της σπονδυλικής στήλης, οι απομονώσεις διαφόρων σημείων του σώματος και τη δυναμική σχέση μεταξύ πτώσης και ανασηκώματος.
Το σημαντικό είναι να πειραματίζεται κανείς και να ανακαλύπτει την κίνηση από μέσα προς τα έξω, κι όχι να προσπαθεί να αναπαράγει τα σχήματα που δημιούργησε κάποιος άλλος.
O χορευτής συμμετέχει ολόκληρος, με το νού, το σώμα και το πνεύμα του.
Μια ξεχωριστή εμπειρία στη Δημοτική Σχολή Χορού, κάθε Τρίτη λειτουργούν τμήματα εφήβων και ενηλίκων. Δηλώστε συμμετοχή στο 2221082897.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 25 Οκτωβρίου και ώρες: τμήμα εφήβων 6 με 7:30 μ.μ., τμήμα ενηλίκων 7:30 με 9 μ.μ..

Σχετικά Άρθρα

Θερινή παράσταση τμημάτων μουσικοκινητικής αγωγής Σχολής Χορού ΔΟΑΠΠΕΧ
19 Ιούν

Η Δημοτική Σχολή Χορού σας προσκαλεί, την Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. Θέατρο Παπαδημητρίου, στην εναρκτήρια παράσταση των θερινών της εκδηλώσεων με τίτλο ” Η Στιγμούλα” στην οποία λαμβάνουν μέρος τα τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής ( τριών έως πέντε ετών ), μοντέρνου και σύγχρονου χορού (παιδικά, εφηβικά & τμήματα ενηλίκων). Η παράσταση αποτελεί διασκευή […]

Διακήρυξη για την Εκμίσθωση του κυλικείου του Δημοτικού Γυμναστηρίου Τ.Καμπούρης
15 Νοέ

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, ώρα 12:00 θα διεξαχθεί στην έδρα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ (Φαρμακίδου 15- Χαλκίδα ) στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου, δημοπρασία με φανερό και ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώπιον της Επιτροπής Δημοπρασιών (υπ’αριθμ. 1/2021 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου) για την Εκμίσθωση ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ «Τ. ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ» και ανάμεσα σε εκείνους που θα λάβουν […]

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP