Στα πλαίσια δράσεων που διοργανώνει ο Δήμος Χαλκίδας με τον ΔΟΑΠΠΕΧ, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, θα πραγματοποιηθεί παράσταση καραγκιόζη για τα παιδιά, με ελεύθερη είσοδο, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Μάλλιου στο Κόκκινο Σπίτι.
Σύγχρονος χορός, μια ξεχωριστή εμπειρία στη Δημοτική Σχολή Χορού
Ο σύγχρονος χορός αναπτύχθηκε τον 20ο αιώνα, ξεφεύγοντας από την κλασική παράδοση και άνοιξε το δρόμο προς ένα πειραματικό, ελεύθερο τρόπο κίνησης πάνω στη σκηνή.
Γεννήθηκε για να σπάσει τους περιορισμούς που επιβάλλονταν στους χορευτές του μπαλέτου και να τους ελευθερώσει από τον “κατηγορηματικό και κλειδωμένο ορισμό” του χορού.
Ο μαθητής εξερευνά έννοιες, όπως η αναπνοή και η επιρροή της στην κίνηση, η επίδραση του βάρους στα διάφορα μέρη του σώματος και πώς αυτό δημιουργεί την έκφραση, η ελαστικότητα της σπονδυλικής στήλης, οι απομονώσεις διαφόρων σημείων του σώματος και τη δυναμική σχέση μεταξύ πτώσης και ανασηκώματος.
Το σημαντικό είναι να πειραματίζεται κανείς και να ανακαλύπτει την κίνηση από μέσα προς τα έξω, κι όχι να προσπαθεί να αναπαράγει τα σχήματα που δημιούργησε κάποιος άλλος.
O χορευτής συμμετέχει ολόκληρος, με το νού, το σώμα και το πνεύμα του.
Μια ξεχωριστή εμπειρία στη Δημοτική Σχολή Χορού, κάθε Τρίτη λειτουργούν τμήματα εφήβων και ενηλίκων. Δηλώστε συμμετοχή στο 2221082897.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 25 Οκτωβρίου και ώρες: τμήμα εφήβων 6 με 7:30 μ.μ., τμήμα ενηλίκων 7:30 με 9 μ.μ..
Σχετικά Άρθρα
Σύμφωνα με ενημέρωση της παραγωγής των παρακάτω παιδικών θεατρικών παραστάσεων, σας γνωρίζουμε ότι η παιδική θεατρική παράσταση «ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ» για αύριο Τετάρτη 23 Αυγούστου και “Το Γαϊτανάκι”, της Ζωρζ Σαρρή για την Κυριακή 27 Αυγούστου, δεν θα πραγματοποιηθούν.

