«ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2023» Παράσταση Καραγκιόζη, ‘’Ο Μέγας Αλέξανδρος, το καταραμένο φίδι και… ο Σκαρίμπας’’

«ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2023» Παράσταση Καραγκιόζη, ‘’Ο Μέγας Αλέξανδρος, το καταραμένο φίδι και… ο Σκαρίμπας’’
23 Σεπ

Η Καραγκιοζοπαράσταση είναι η δεύτερη των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2023 στη Χαλκίδα» που οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Γ. Σκαρίμπα με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων μέσω του ΔΟΑΠΠΕΧ. Είναι γνωστό ότι ο Γ. Σκαρίμπας υπήρξε μεγάλος υποστηρικτής του Θεάτρου Σκιών και ειδικά του Καραγκιόζη, καθώς πίστευε ότι αποτελεί «μια από τις πιο λαϊκές πτυχές του πολιτισμού». Ο ίδιος υποδυόταν και τον Καραγκιοζοπαίχτη σε παραστάσεις που έστηνε στην αυλή του σπιτιού του, δημιουργώντας μόνος του τόσο τα «σενάρια», όσο και τη «σκηνή» και τις φιγούρες.
Την παράσταση Καραγκιόζη θα προσφέρει ο Σύλλογος Φίλων Γ. Σκαρίμπα, με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Σωματείου Καραγκιοζοπαιχτών, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.30, στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, απέναντι από το Πολιτιστικό Κέντρο – Αρχείο Γ. Σκαρίμπα με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Καραγκιοζοπαίχτες: Αλέξανδρος Μελισσηνός και Κων/νος Ντούμπας.
Τίτλος έργου: Ο Μέγας Αλέξανδρος, το καταραμένο φίδι και… ο Σκαρίμπας.
Διάρκεια παράστασης: 55’

Σχετικά Άρθρα

Αγώνες Στίβου Εαρινό Πρωτάθλημα Διαχρονικών Αθλητών
27 Μάι

Μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα λάβει χώρα στη Χαλκίδα, την Κυριακή 28 Μάη, στις 15.30, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Πρόκειται για τους αγώνες στίβου του “Εαρινού Πρωταθλήματος Διαχρονικών Αθλητών” και 4 αγωνίσματα κατηγορίας Παμπαίδων Β’ και Παγκορασίδων, με κριτές του ΣΕΓΑΣ. Διοργάνωση ΠΑΣΥΔΑΣ και ΔΟΑΠΠΕΧ.

Πρόγραμμα Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας, Κυριακή 13 Μαρτίου
7 Μαρ

4.30 το απόγευμα παρέλαση καρναβαλιστών – Έναρξη παρέλασης πεζοπόρων τμημάτων και αρμάτων απο το Κόκκινο Σπίτι. Θα ακολουθηθεί η διαδρομή: Τζιαρντίνι, Φαρμακίδου, Αγγελή Γοβιού, μέχρι και την παλαιά γέφυρα. Τα πεζοπόρα τμήματα πλην των αρμάτων θα συνεχίσουν και προς την παραλία ως το στρογγυλό.7.00 το απόγευμα, κουρσεύουμε τον Ευβοϊκό. Βραδινή παράσταση μέσα στη θάλασσα. Πειρατές, […]

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP