Επαναλειτουργία Δημοτικού Κολυμβητηρίου Χαλκίδας σύμφωνα με τα ειδικά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19

Επαναλειτουργία  Δημοτικού Κολυμβητηρίου Χαλκίδας σύμφωνα με τα ειδικά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19
2 Μαρ

Σας  ενημερώνουμε ότι επαναλειτουργεί το Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλκίδας, σύμφωνα με τα ειδικά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19 και συγκεκριμένα:

1.Χρήση για τους αθλητές/τριες των αγωνιστικών τμημάτων των σωματείων ηλικίας 15 ετών και άνω (γεν. το 2006 και μεγαλύτεροι) σε πρώτη φάση. Οι μικρότεροι σε ηλικία αθλητές των αγωνιστικών ομάδων (13 και 14 ετών), θα ενταχθούν στο αμέσως επόμενο στάδιο και τα σωματεία θα πρέπει ήδη να κάνουν τον προγραμματισμό τους, ώστε να τηρούνται οι περιορισμοί χωρητικότητας με όλα τα αγωνιστικά τμήματα ενεργά.

  •  Χρήση  για τους υποψηφίους ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών .
  • Χρήση για θεραπευτική άσκηση, από αθλούμενους με αναπηρία  καθώς και από τους συνοδούς τους
  • Προϋπόθεση χρήσης του κολυμβητηρίου είναι η διενέργεια εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου για COVID-19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ, από αθλητές και αθλούμενους.
  • Ομάδες υδατοσφαίρισης   μπορούν να κάνουν κολυμβητική προπόνηση, ατομική τεχνική, όχι ομαδικές ασκήσεις ή ομαδικό παιχνίδι, σε πρώτη φάση.
  • Τα αποδυτήρια και τα ντους θα είναι κλειστά και οι αθλητές/αθλούμενοι θα αλλάζουν με αποστάσεις τουλάχιστον 2μ κατά προτίμηση σε στεγασμένο χώρο, με καρέκλες οι οποίες θα καθαρίζονται τακτικά με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/wp- content/uploads/2020/05/covid19-apolimansi-14-05-20.pdf).
  • Συστήνεται, στην αρχή, λόγω των περιορισμών χωρητικότητας η διάρκεια προπόνησης να μην ξεπερνάει τα 75’ και να υπάρχουν 15’ μεταξύ των προγραμματισμένων προπονήσεων ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ.
  • Τα σωματεία θα πρέπει:

Α) να ορίσουν έναν υπεύθυνο COVID-19 και να τον γνωστοποιήσουν στην Ομοσπονδία και στο ΔΟΑΠΠΕΧ,  με  στοιχεία επικοινωνίας

Β) Να προσκομίζουν μια φορά την εβδομάδα στην εγκατάσταση τα αποτελέσματα των τεστ COVID-19 για τους αθλητές που συμμετέχουν στις προπονήσεις.

Γ) Να αποστέλλουν στην Ομοσπονδία τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τεστ COVID-19 των αγωνιστικών τους τμημάτων

9. Οι υποψήφιοι ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών θα πρέπει:

Α) να προσκομίσουν στην εγκατάσταση αντίγραφο της Αίτησης – Δήλωσης για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2021.

Β) να προσκομίζουν στην εγκατάσταση μια φορά την εβδομάδα αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ αντιγόνου για COVID-19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ που θα κάνουν σε εβδομαδιαία βάση.

10. Η θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες ( με πιστοποίηση ΚΕΠΑ)  καθώς και από τους συνοδούς τους ,επιτρέπεται εφ’οσον :

  • έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και
  • προσκομίζεται  πρόσφατη  ιατρική    βεβαίωση   που   επιτρέπει   τη    συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Στην περίπτωση της θεραπευτικής κολύμβησης από άτομα με αναπηρίες μπορεί να γίνεται και χρήση αποδυτηρίων.

11. Για τις προπονήσεις των παραπάνω κατηγοριών  ορίζεται ως  ανώτατο όριο  5 άτομα ανά διαδρομή

12. Το ωράριο λειτουργίας του Κολυμβητηρίου ορίζεται από  Δευτέρα έως Παρασκευή από ώρα 08:00 έως 17:30 και το Σάββατο από ώρα 09:00 έως 15:00 . Το ανωτέρω ωράριο ισχύει για όσο διάστημα ο Δήμος Χαλκιδέων βρίσκεται στο ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ .

13. Οι προπονητές θα προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν βρίσκονται σε αναστολή δραστηριότητας.

Σχετικά Άρθρα

Ένα μεγάλο ευχαριστώ της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών, στο Δήμο Χαλκιδέων και το ΔΟΑΠΠΕΧ
20 Ιούλ

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου, ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο.Ε. Γιώργος Αφρουδάκης, ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος, ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών, Άγγελος Βλαχόπουλος και η Πρόεδρος της ΚΟΕ Στ. Ελλάδας, Ελευθερία Σαραντίδου, εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την παραμονή τους στην πόλη μας και ευχαρίστησαν ιδιαίτερα το Δήμο Χαλκιδέων και τον ΔΟΑΠΠΕΧ, για τη […]

Συναντήσεις για το «Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας 2023»
17 Ιαν

Συναντήσεις για το Θαλασσινό Καρναβάλι 2023 με Πολιτιστικούς φορείς και Συλλόγους, καθώς και με ερασιτεχνικούς συλλόγους αλιέων, ιστιοπλόους και ναυταθλητικά σωματεία της πόλης, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 16 και σήμερα Τρίτη  17 Ιανουαρίου 2023, αντίστοιχα, κατόπιν πρόσκλησης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα και της Προέδρου του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ Ελένης Αϊδίνη. Κατά τη συνάντηση, η Δήμαρχος Χαλκιδέων ενημέρωσε […]

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP