Συνέντευξη Τύπου για την Ανάβαση Ριτσώνας

Συνέντευξη Τύπου για την Ανάβαση Ριτσώνας
22 Μάι

Όπως κάθε χρονιά, λίγες μέρες πριν από την έναρξη του αγώνα, πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα Συνέντευξη Τύπου, στην οποία ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι  των μέσων για τη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης, με τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρήστο Παγώνη να δίνει το παρών, αλλά και να παίρνει πρώτος τον λόγο: “Με εκδηλώσεις αυτής της εμβέλειας, η Χαλκίδα έχει την ευκαιρία να αποδείξει τις ικανότητες της στην διοργάνωση πανελλαδικών γεγονότων. Παράλληλα, είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας. Από το 2014 και έπειτα, έχουμε διοργανώσει μία σειρά από μοναδικά αθλητικά γεγονότα πανευρωπαϊκού και πανελλαδικού επιπέδου. Στόχος μας είναι να βελτιώνονται συνεχώς οι συνθήκες του αγώνα και ελπίζουμε φέτος να δούμε ακόμα περισσότερες συμμετοχές”.

Δίπλα στον Δήμαρχο Χαλκίδας, βρέθηκε ο κ. Ηλίας Μπούρμας, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Αθλητισμού Κεντρικής Ελλάδος, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του: “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την τέλεση της Ανάβασης Ριτσώνας στην πόλη της Χαλκίδας. Γίνεται μία προσπάθεια από όλους για μία αναβάθμιση των αθλητικών γεγονότων στην περιφέρεια, πανελλαδικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο. Ο ρόλος μας δεν περιορίζεται στην παραχώρηση της διαδρομής, αλλά και στη φροντίδα και τη συντήρηση της. Το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός αποτελεί τιμή για τον νομό, αλλά και την Περιφέρεια.”

Από το σωματείο Α.Σ.Μ.Α., που έχει την ευθύνη διοργάνωσης του αγώνα, αρχικά μίλησε ο η πρόεδρος κ. Κατερίνα Χαλιβελάκη: “Ευχαριστούμε το Δήμο Χαλκίδας, τον Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) και την Περιφέρεια για την βοήθεια. Με την παρουσία των μελών μας, θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο και θα στεφθεί με επιτυχία.” Σε ανάλογο μήκος κύματος κυμάνθηκαν οι δηλώσεις και του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, κ. Νίκου Κόγια: “Μπορεί να πραγματοποιούμε τη διοργάνωση της Ανάβασης Ριτσώνας εδώ και αρκετό καιρό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να την βελτιώνουμε κάθε φορά. Στόχος μας και φέτος, να είναι ακόμα καλύτερη και περισσότερο ασφαλής για αγωνιζόμενους και θεατές. Αυτό αποτελεί δέσμευση μας. Πέρσι, ο αγώνας είχε συγκεντρώσει 155 συμμετοχές και πιστεύουμε ότι φετινός αριθμός θα είναι αντίστοιχα μεγάλος.”

Τέλος, το λόγο πήρε ο αλυτάρχης του αγώνα, κ. Δημήτρης Κατής, ο οποίος μίλησε για τη διαδρομή: “Ο δρόμος θα είναι κλειστός για την κυκλοφορία, εκτός των αγωνιστικών και των ομάδων, από τον κεντρικό δρόμο που καταλήγει στη Χαλκίδα, μέχρι και το στρατόπεδο μετά τον τερματισμό της διαδρομής. Έχουμε 19 “Κ” και στόχος μας να είναι όσο πιο ασφαλής γίνεται για τους οδηγούς, με την τοποθέτηση διπλών ελαστικών, στηθαίων ασφαλείας και ότι άλλο απαιτείται. Το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή, ο δρόμος θα κλείσει προς κυκλοφορία στις 09:00 πμ, ενώ η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει και τις δύο μέρες στις 10:30 πμ, με τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά το Σάββατο και τον αγώνα την Κυριακή.”

Η Ανάβαση Ριτσώνας, ο 4ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων είναι προγραμματισμένος για τις 8-9 Ιουνίου και είναι δεδομένο ότι θα συγκεντρώσει πλήθος συμμετοχών, αλλά και την αφρόκρεμα του θεσμού.

Σχετικά Άρθρα

2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Χαλκίδας - Αίτηση συμμετοχής
1 Απρ

2Ος ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ Κυριακή 26 Απριλίου 2015 ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΩΝΥΜΟ:___________________________________________ ΟΝΟΜΑ:______________________________________________ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ:______________________________________ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:______________________________ ΦΥΛΟ:_______________________________________________ ΤΗΛ.:________________________________________________ ΚΙΝΗΤΟ:_____________________________________________ ΣΥΛΛΟΓΟΣ:__________________________________________ ΑΓΩΝΑΣ: 12ΚΜ______ 5ΚΜ______ 1ΚΜ_______ Το ποσό των δέκα (10€) θα πρέπει να κατατεθεί ονομαστικά στις τράπεζες:  Τράπεζα Πειραιώς 5166039272-885 Πανευβοϊκός Σύλλογος «ο Καλός Σαμαρείτης» Τράπεζα EUROBANK 0026-0213-59-0102257975 Πανευβοϊκός Σύλλογος «ο Καλός Σαμαρείτης» και να αποσταλεί […]

Ο Ηρακλής Χαλκίδας υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στο Κλειστό Κανήθου
6 Δεκ

Τον Ολυμπιακό υποδέχεται το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα, ο Ηρακλής Χαλκίδας στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Volley League, στο Κλειστό Γυμναστήριο “Τάσος Καμπούρης” Κανήθου. Μετά από έξι αγωνιστικές ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή με 19 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ ακολουθεί με 14, ο Φοίνικας Σύρου έχει 13 και ο Ηρακλής Χαλκίδας 12.

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP