Δημοτική Αγορά Χαλκίδας – Προκήρυξη ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού

Δημοτική Αγορά Χαλκίδας - Προκήρυξη ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού
25 Μαΐ

“Η προκήρυξη του Ανοικτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, σε συνδυασμό με την ανάπλαση των επιφανειών της γειτνιάζουσας Πλατείας Αγοράς, αποτελεί το επιστέγασμα επίμονης και συστηματικής προσπάθειας, που καταβλήθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της παρούσας Δημοτικής Αρχής”.
Τη δήλωση αυτή έκανε ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης με αφορμή τη δημοσίευση της προκήρυξης του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού στην υπηρεσία επίσημων δημοσιεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρόκειται για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων, με σκοπό την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης του έργου “Αποκατάσταση, ανάδειξη, ανάπτυξη και λειτουργική επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας”, καθώς και ανάπλαση των επιφανειών της γειτνιάζουσας Πλατείας Αγοράς.
Όπως είναι γνωστό οι προδιαγραφές σχεδιασμού έχουν εγκριθεί με το από 21/3/2016 έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού και ασφαλώς το συγκεκριμένο έργο στο σύνολό του, αποτελεί ιδιαίτερης και εξαιρετικής σημασίας, παρέμβαση για την πόλη της Χαλκίδας, κοινωνικά, ιστορικά και πολιτιστικά. Έχουν θεσπιστεί τρία χρηματικά βραβεία, ύψους 12.250 ευρώ το πρώτο, 8.985 ευρώ το δεύτερο και 5.990 ευρώ το τρίτο.
Σε περίπτωση ανάθεσης της μελέτης, ο καθορισμός της αμοιβής του μελετητή ορίσθηκε στο ποσόν των 136.130 ευρώ, ως ποσοστό 60% της προεκτιμώμενης αμοιβής των σταδίων της οριστικής μελέτης. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των φακέλων συμμετοχής, ορίσθηκε η 12η Σεπτεμβρίου 2016.
Την Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούν 5 τακτικά μέλη, αντίστοιχα αναπληρωματικά και 3 επιλαχόντα, που ορίσθηκαν σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή για τη Δημοτική Αγορά, της οποίας η εικόνα τα τελευταία 25 χρόνια είναι ντροπιαστική για την πόλη της Χαλκίδας ο δήμαρχος Χαλκιδέων τόνισε τα εξής:
“Ως Δήμαρχος Χαλκιδέων, λοιπόν, δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι υπερηφάνεια και ικανοποίηση για το γεγονός ότι μια παγιωμένη κατάσταση είκοσι και πλέον ετών που αποτελεί όνειδος για την πόλη μας φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος της και προσδοκώ ότι μια ουσιώδης διαδικασία αλλαγής δρομολογείται με αφετηρία την εν λόγω διαγνωστική διαδικασία. Θέλω ακόμη να μεταφέρω, ως πρώτος πολίτης του Δήμου, την ειλικρινή επιθυμία των συμπολιτών μου να δουν επιτέλους το κέντρο της πόλης μας να αναγεννάται, να αποκτά σύγχρονη όψη, σεβόμενο τα μνημεία και την ιστορικότητα του χώρου, ενσωματώνοντας τις δραστηριότητες εκείνες που θα επιτρέψουν εκ νέου την ανάδειξή του στο φυσικό επίκεντρο της εμπορικής, πολιτιστικής και κοινωνικής δραστηριότητας της Χαλκίδας. Η προσδοκία, και νομίζω ότι εκφράζω όλους τους συμπολίτες μου, είναι ο χώρος αυτός να επανενταχθεί αρμονικά στη ζωή της πόλης, ώστε να λειτουργήσει επιπλέον και σε επίπεδο συμβολικό, υπηρετώντας το όραμα της παρούσας Δημοτικής Αρχής για ένα βιώσιμο, λειτουργικό, φιλικό προς τον πολίτη και τον επισκέπτη, αστικό κέντρο”.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Σχετικά Άρθρα

Πλησιάζει η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Αναβάσεων!
27 Μαρ

Η ιστορική Ανάβαση Ριτσώνας θα αποτελέσει για άλλη μια χρονιά τον εναρκτήριο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και θα διεξαχθεί το διήμερο 8 και 9 Απριλίου. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει και φέτος το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ), ενώ στο πλευρό του θα βρίσκεται ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), στηρίζοντας έμπρακτα […]

Ετήσιο Φιλολογικό Μνημόσυνο του Γιάννη Σκαρίμπα
3 Φεβ

Ο Δήμος Χαλκιδέων, ο ΔΟΑΠΠΕΧ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλοι Γιάννη Σκαρίμπα» σας προσκαλούν στο Ετήσιο Φιλολογικό Μνημόσυνο του Γιάννη Σκαρίμπα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19.00, στο Θέατρο Παπαδημητρίου. Η εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Αγροτικής Ζωής Αγίας Άννας «Δημ.Σέττας» και έχει τίτλο: «Αρχή […]

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP