Ευχαριστήριο του Συλλόγου «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός»

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Άνθρωπος - Ελπίδα - Πολιτισμός
27 Ιούν

Τη Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Θέατρο Παπαδημητρίου η Θεατρική Παράσταση των παιδιών Θεατρικής Δημιουργίας Α.με.Α του Συλλόγου.

« Το Νησί των Σκλάβων » του Μαριβώ
Διδασκαλία – Σκηνοθεσία: Αριστέα Κοντραφούρη – Σοφία Λιάκου

Η ερμηνεία όλων των συμμετεχόντων κατά κοινήν ομολογία ήταν εκπληκτική και επικροτήθηκε από τα παρατεταμένα και ενθουσιώδη χειροκροτήματα που συνόδευαν τους ερμηνευτές καθ’ όλην την διάρκεια της παράστασης. Σημαντική η συμβολή των εθελοντών που συμμετείχαν στη παράσταση και πέρασαν το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να συμπορευόμαστε στην κοινωνική ζωή του τόπου. Οι διακρίσεις και η διαφορετικότητα δεν μας χωρίζουν αλλά μας ενώνουν και έτσι μπορούμε να αντιπαρερχόμαστε όλες τις αντιξοότητες και να αποκτούμε από κοινού την αποδοχή.

Πριν από την έναρξη της παράστασης οι ηθοποιοί Αριστέα Κοντραφούρη και Σοφία Λιάκου ανεφέρθησαν στο θέμα του έργου εξηγώντας ότι το τοποθέτησαν στη σημερινή εποχή και τόνισαν ότι «….έτσι θέλησαν να επισημάνουν πόσο η παρέμβαση της τεχνολογίας είναι καθοριστική στη ζωή μας ….η εικονική πραγματικότητα που έρχεται να αντικαταστήσει την ίδια την πραγματικότητα. ….Τα συναισθήματα και οι αισθήσεις ότι αντικαθίστανται από εικόνες που διαδέχονται η μια την άλλη με τρομακτική ταχύτητα και ο εγκέφαλος μας δεν μπορεί τόσο γρήγορα να επεξεργαστεί και γι’ αυτό υπερβαίνουν το συναίσθημά μας .. … Επεσήμαναν ότι είναι πρώτη φορά που παίζουν τα παιδιά ρόλους πραγματικούς ….Παίζουν κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι , είναι πραγματικά ηθοποιοί και μας προσκάλεσαν να συμπλεύσουν μαζί τους σ’ αυτό το ταξίδι…. »

Μετά το τέλος της παράστασης ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Χαλκιδέων σε σύντομο χαιρετισμό επαίνεσε και συνεχάρη τους συντελεστές της παράστασης και ιδιαιτέρως τα παιδιά για την ερμηνευτική τους δεινότητα και τόνισε ότι «αξίζουν τιμής , σεβασμού και εκτίμησης γιατί αγωνίζονται και δημιουργούν. ……και ότι η Δημοτική αρχή θα είναι πάντα κοινωνός και αρωγός στις προσπάθειές μας και επεσήμανε ότι όλοι αντλούμε δύναμη και βελτιώνουμε τον ανθρωπισμό μας …»

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την εκδήλωση με ένα μεστό λόγο και με πολλαπλά μηνύματα. Αφού συνεχάρη όλα τα παιδιά για το αποτέλεσμα το όποιο όλοι καταχειροκρότησαν είπε μεταξύ άλλων ότι «… Όλοι οι άνθρωποι μπορεί να μην είμαστε ίδιοι αλλά πρέπει να
αισθανόμαστε ίσοι ..όλοι έχουμε χαρίσματα και δεν υπάρχει άνθρωπος ατάλαντος. ……. Να μάθουμε να σεβόμαστε τον οποιονδήποτε άλλον . Να δίνουμε ευκαιρίες στους ανθρώπους να εκδηλώνουν τα χαρίσματα αλλά και τον κόπο και τη φιλοτιμία που κατέβαλαν προκειμένου να τα καλλιεργήσουν και να τα θέσουν στην υπηρεσία της κοινωνίας……….Τα παιδιά μας έδωσαν σπουδαία μηνύματα για τη ζωή μας .. ..με τον τρόπο τους έγιναν δάσκαλοί μας ……μας μίλησαν για τη σύγχρονη σκλαβιά που σαρκώνεται και φανερώνεται μέσα από τη τεχνολογική πρόοδο του ανθρώπου……. πρέπει να την χρησιμοποιούμε όμως, χωρίς να σκλαβωθούμε σ’ αυτή…… »
Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος είπε ότι….» Θέλω να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους που εδίδαξαν , όλους τους εθελοντές , το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου και να τους διαβεβαιώσω ότι όλοι είμαστε μαζί τους σ’ αυτόν τον ιερό αγώνα που κάνουν και διαρκώς δικαιώνεται και είναι άξιοι πολλών συγχαρητηρίων «.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους: Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος από τον πατέρα Νεκτάριο και τον Διάκονο Ευγένιο , ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Γεώργιος Γιαννούκος, οι βουλευτές Εύβοιας Γεώργιος Ακριώτης και Αναστάσιος Πρατσόλης, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας Ταξίαρχος Γεώργιος Μπικάκης, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ κ. Κώστας Μπαρούτας, ο Διοικητής του ΓΝΧ Χαλκίδος κ. Παναγιώτης Τζαφέρος , καθώς και πολλοί εκπρόσωποι φορέων του Νομού και της Πόλης.

Ευχαριστούμε όλους όσοι προσήλθαν και τίμησαν με την ευγενική παρουσία τους τα παιδιά μας όλους όσοι συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία της παράστασης .
όλα τα ΜΜΕ και Κοινωνικής Δικτύωσης που στηρίζουν τις προσπάθειές μας ανελλιπώς .
Ωσαύτως ευχαριστούμε και τους χορηγούς που πάντα στηρίζουν τις προσπάθειές μας .

Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, τον ΔΟΑΠΠΕΧ καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν με τις ευγενείς χορηγίες τους ή με την εθελοντική προσφορά τους στην πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση - Ομιλία Ανασκαφική έρευνα Τύμβου Καστά Αμφίπολης 2012 - 2014
28 Μαρ

Εκδήλωση με ομιλήτρια την Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, κ.Κατερίνας Περιστέρη, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΟΑΠΠΕΧ (Αβάντων 50, 1ος όροφος, Χαλκίδα), με θέμα «Ανασκαφική Έρευνα Τύμβου Καστά Αμφίπολης 2012 – 2014». Διοργανωτές: Ευβοϊκή Αρχαιόφιλος Εταιρεία, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος […]

Ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο με τους Onirama
13 Δεκ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, το γιορτινό κλίμα της Χαλκίδας κορυφώνεται με τους «Onirama»! Ο Δήμος Χαλκιδέων και ο ΔΟΑΠΠΕΧ, σας προσκαλούν στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης. Μαζί με το Σοκ fm 104,8  χορηγό της εκδήλωσης, ανάβουμε τα αμέτρητα λαμπάκια, φωτίζουμε γιορτινά τη Χαλκίδα και τραγουδάμε με τους «Onirama», σε μια μαγικά γιορτινή νύχτα. […]

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP