Σύμφωνα με ενημέρωση της παραγωγής των παρακάτω παιδικών θεατρικών παραστάσεων, σας γνωρίζουμε ότι η παιδική θεατρική παράσταση «ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ» για αύριο Τετάρτη 23 Αυγούστου και “Το Γαϊτανάκι”, της Ζωρζ Σαρρή για την Κυριακή 27 Αυγούστου, δεν θα πραγματοποιηθούν.
Δημόσια συζήτηση για τον Κολοβρέχτη

Η ομάδα πολιτών για την διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη εντείνει τις δραστηριότητες ενημέρωσης και παρέμβασης για την προστασία και ανάδειξη ενός πολύτιμου φυσικού πόρου της ευρύτερης περιοχής της κεντρικής Εύβοιας.
Στο παραπάνω πλαίσιο καλεί όλους και όλες σε δημόσια συζήτηση την Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017 στις 8 το απόγευμα στο θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα.
Στην εκδήλωση ο συνεργάτης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας Λευτέρης Σταύρακας θα αναφερθεί στη σημασία της ορνιθοπανίδας και την αξία των υγροτόπων, η συγγραφέας-ζωγράφος Εύη Σαραντέα-Μίχα θα παρουσιάσει το παρελθόν ενός τόπου που αποτελεί πηγή ζωής και πολιτισμού από τους παλαιολιθικούς χρόνους, ενώ ο Αποστόλης Σέληνας, μέλος της ομάδας πολιτών θα αναλύσει την οικολογική αξία και τις προοπτικές κοινωνικής διαχείρισης του υγροβιότοπου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα δοθεί ο λόγος σε πολίτες και φορείς ώστε να κατατεθούν δημοσίως οι απόψεις όλων για την διάσωση του υγροβιότοπου, την άμεση εκδίωξη των καταπατητών, την άμεση αντιμετώπιση της ρύπανσης των νερών και του εδάφους, την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημίας που έχει προκληθεί, την προοπτική μιας διαχείρισης που θα εξασφαλίζει την πρόσβαση όσων ενδιαφέρονται για ήπιες δραστηριότητες οικοτουρισμού όπως η αναψυχή, η πεζοπορία, η παρατήρηση χλωρίδας και πανίδας, η ποδηλασία σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, κτηνοτροφίας, μελισσοκομίας.
Είναι στιγμές ευθύνης και ενεργοποίησης για όλους μας. Πολίτες, φορείς, θεσμούς. Για την προστασία, ανάδειξη, δημοκρατική και οικολογική διαχείριση των ευαίσθητων περιοχών, του νερού, του εδάφους, του αέρα, των κοινών φυσικών πόρων.
ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΟΒΡΕΧΤΗ
Σχετικά Άρθρα
Το Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας ”Νίκος Σκαλκώτας” του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. διοργανώνει Συναυλία με τους καθηγητές : Marcel Spinei στo βιολοντσέλλο, τη Γιάννα Γκαρά στο πιάνο και με τη συμμετοχή μαθητών τους, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο,19 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό!