Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις για το διήμερο της τελευταίας αποκριάς, 17 και 18 Φεβρουαρίου

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις για το διήμερο της τελευταίας αποκριάς, 17 και 18 Φεβρουαρίου
1 Φεβ

Κατόπιν των Τεχνικών Συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μεγάρου «Κότσικα», με την συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Χαλκιδέων, του ΔΟΑΠΠΕΧ , του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, του Νοσοκομείου Χαλκίδας , του ΡΑΔΙΟΤΑΧΙ Χαλκίδας, των Αστικών ΚΤΕΛ, του Εμπορικού Συλλόγου και Εθελοντικών Οργανώσεων , αποφασίστηκε η υλοποίηση του Σχεδίου Κυκλοφορικών Ρυθμίσεων που προτάθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας.
Η απόφαση αυτή βασίστηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στην αναμενόμενη κοσμοσυρροή και στην προγενέστερη εμπειρία που αποκομίσαμε από τις παρελθούσες διοργανώσεις.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτές αποτυπώνονται και αναλύονται ως ακολούθως:

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-02-2018

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ
Στη Βοιωτική πλευρά δεν θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθόσον δεν θα υπάρξει δραστηριότητα ομάδων που θα συμμετάσχουν στις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις.

ΕΥΒΟΪΚΗ ΠΛΕΥΡΑ
Στην Ευβοϊκή πλευρά θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως ακολούθως:
1. Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος της διασταύρωσης των οδών Μιαούλη & Αποστόλη και εκτροπή της κυκλοφορίας προς την οδό Αποστόλη.
2. Κλειστή η πρόσβαση των οχημάτων στις διασταυρώσεις (με κατεύθυνση προς παραλιακό μέτωπο): α) Μ. Κακαρά και Βώκου, β) Μ. Κακαρά & Κριεζή, γ) Μ. Κακαρά και Αγγελάτου, δ) Μ. Κακαρά & Τόλια, ε) Μ. Κακαρά & Π. Σταύρου, στ) Μ. Κακαρά & Ιφιγενείας, ζ) Μ. Κακαρά και Τσιριγώτη και η) Μ. Κακαρά & Αντωνίου.
3. Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο ύψος των οδών Μ. Κακαρά & Αντωνίου και εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς Βύρωνος. Εξαιρούνται μόνον τα Ε.Δ.Χ. να έχουν πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης της Πλατείας Αγίου Νικολάου.
4. Κλειστή η πρόσβαση των οχημάτων στις διασταυρώσεις (με κατεύθυνση προς περιοχή Αγίας Βαρβάρας): α) Κώτσου & Γκρίτζαλη, β) Κώτσου & Μαυρομιχάλη, γ) Κώτσου & Βαρατάση και δ) Κώτσου & Ανδρούτσου.
5. Διακοπή κυκλοφορίας στη διασταύρωση των οδών Παπαναστασίου & Φαβιέρου.
6. Διακοπή κυκλοφορίας στη διασταύρωση των οδών: α) Ελ. Βενιζέλου & Παπαναστασίου, β) Ιωαννίδου & Παπαναστασίου, γ) Κριεζώτου & Παπαναστασίου, δ) Παπαδημητρίου & Παπαναστασίου, ε) Παπαδημητρίου & Νεοπτολέμου.
7. Η πρόσβαση των οχημάτων από την οδό Μπαλαλαίων προς την οδό Βύρωνος θα επιτρέπεται.
8. Κλειστή η πρόσβαση των οχημάτων στις διασταυρώσεις (με κατεύθυνση το παραλιακό μέτωπο): α) Βύρωνος & Σαλονικιού, β) Βύρωνος & Τσιριγώτη, γ) Βύρωνος & Π. Σταύρου και δ) Βύρωνος & Διονύσου.
9. Τα οχήματα Ε.Δ.Χ. θα έχουν πρόσβαση προς το χώρο στάθμευσης της Πλατείας Αγίου Νικολάου μόνον από την οδό Κακαρά και την οδό Π. Σταύρου.
10. Εξαίρεση θα υπάρχει για διαπιστευμένα οχήματα του ΔΟΑΠΠΕΧ, εφόσον δεν επηρεάζουν τα δρώμενα και την ασφάλεια του κοινού. Επίσης οχήματα έκτακτης ανάγκης ασθενοφόρα και πυροσβεστικά για εκτέλεση υπηρεσίας .
11. Για Λευκή Νύχτα από ώρα 1900: Κλείσιμο Βύρωνος στην οδό Κουκούλη και εκτροπή κυκλοφορίας προς Νεοφύτου, κλείσιμο Κριεζή & Νεοφύτου, ελεύθερη Βώκου και ελεύθερη Ιατρίδου χωρίς πρόσβαση στην οδό Αβάντων

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
• Η υλοποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ξεκινήσει σταδιακά από ώρα 14.00 της 17-02-2018 και θα περατωθεί έως ώρα 15.15 της ιδίας ανάλογα με την κρατούσα κατάσταση. Ομοίως η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί μετά το πέρας των εκδηλώσεων ανάλογα με την κρατούσα κατάσταση.
Τα καταστήματα εστίασης & ψυχαγωγίας, θα πρέπει να φροντίσουν για τον έγκαιρο εφοδιασμό τους, σε χρόνο προ ενάρξεως των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, θα πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη ενημέρωση των πελατών τους αναφορικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις τυχόν αφίξεις – αναχωρήσεις.
• Με ευθύνη του Δήμου Χαλκιδέων να τοποθετηθεί ανάλογη σήμανση που να υποδεικνύει τους μαζικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων.
Ως χώρος στάθμευσης λεωφορείων προτείνεται ο χώρος του Κλειστού Γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη» & του Κολυμβητηρίου.
Οι υπόλοιποι χώροι στάθμευσης για ΙΧ είναι οι ακόλουθοι: α) Κλειστό Γυμν/ριο Κανήθου, β) Πάρκο Λαού, γ) Βούρκος, δ) Προμαχώνος, ε) Κολυμβητήριο / Κλειστό Γυμν/ριο, στ) Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ, ζ) Περιοχή Τέννις, η) Όπισθεν Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (Ληλαντίων).
• Για τα Αστικά Λεωφορεία, έχει προταθεί να λειτουργήσουν σύμφωνα με τις υποδείξεις για την μεταφορά των επισκεπτών, από τους χώρους μαζικής στάθμευσης οχημάτων.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-02-2018

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ
Στη Βοιωτική πλευρά θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως ακολούθως:
1. Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος της διασταύρωσης των Λ. Καραμανλή (Αθηνών) & Νικοδήμου (με κατεύθυνση την Παλαιά Γέφυρα) και εκτροπή κυκλοφορίας προς την οδό Νικοδήμου. Επίσης διακοπή κυκλοφορίας στην διασταύρωση των οδών Πιπίνου και Διοβουνιώτη.
2. Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο ύψος της διασταύρωσης των οδών Δεληγιάννη – Λ. Καρώνη & Αριστοτέλους. Η εκτροπή κυκλοφορίας οχημάτων θα πραγματοποιείται από την οδό Δεληγιάννη ( προς Κάστρο . Οχήματα Ε.Δ.Χ. εκτροπή από την οδό Καρώνη και Αστικού ΚΤΕΛ με κατεύθυνση προς Παλαιά Γέφυρα θα εξυπηρετούνται μέσω της οδού Αριστοτέλους & Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου.
3. Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο ύψος της οδού Αριστοτέλους & Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου και εκτροπή των οχημάτων προς Πλατεία Κανήθου ή την οδό Λ. Καρώνη.
4. Επί της Λεωφόρου Κ.Καραμανλή (Αθηνών) θα είναι ελεύθερο το ρεύμα κυκλοφορίας από Παλαιά Γέφυρα προς την οδό Νικοδήμου.
5. Με μέριμνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας η κυκλοφορία των οχημάτων προερχομένων από την οδό Θηβών και την οδό Λ. Καρώνη θα εκτρέπεται προς το ρεύμα ανόδου της Λεωφόρου Κ.Καραμανλή (Αθηνών).

ΕΥΒΟΪΚΗ ΠΛΕΥΡΑ
Στην Ευβοϊκή πλευρά θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως ακολούθως:
12. Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος της διασταύρωσης των οδών Μιαούλη & Αποστόλη και εκτροπή της κυκλοφορίας προς την οδό Αποστόλη.
13. Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος της διασταύρωσης των οδών Αποστόλη & Μ. Κακαρά και εκτροπή της κυκλοφορίας προς την οδό Γκορτζή.
14. Κλειστή η πρόσβαση των οχημάτων στις διασταυρώσεις (με κατεύθυνση προς παραλιακό μέτωπο): α) Γκορτζή και Βώκου, β) Γκορτζή & Κριεζή.
15. Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη διασταύρωση των οδών Ν. Καραγιάννη & Παπαστρατή και εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων προς την οδό Σιώκου. Επί της οδού Παπαστρατή στο ύψος της αφετηρίας του Αστικού ΚΤΕΛ θα υφίσταται και έτερος σταθμός ανάσχεσης – διακοπής κυκλοφορίας για οχήματα που θα προσπαθήσουν να κινηθούν προς Σχολή Πεζικού διαμέσου των οδών Σταμούλη ή Προμαχώνος.
16. Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη διασταύρωση των οδών Σιώκου & Βελισσαρίου και εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων προς σηματοδότες Ο.Τ.Ε.
17. Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη διασταύρωση των οδών Σιώκου, Φριζή & Κώτσου και εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων προς σηματοδότες Ο.Τ.Ε.
18. Διακοπή κυκλοφορίας στη διασταύρωση των οδών Παπαναστασίου & Φαβιέρου και εκτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων προς σηματοδότες Ο.Τ.Ε.
19. Διακοπή κυκλοφορίας στη διασταύρωση των οδών: α) Ελ. Βενιζέλου & Παπαναστασίου, β) Ιωαννίδου & Παπαναστασίου, γ) Κριεζώτου & Παπαναστασίου, δ) Παπαδημητρίου & Παπαναστασίου, ε) Παπαδημητρίου & Νεοπτολέμου.
20. Η πρόσβαση των οχημάτων από την οδό Μπαλαλαίων προς την οδό Βύρωνος θα επιτρέπεται.
21. Κλειστή η πρόσβαση των οχημάτων στις διασταυρώσεις (με κατεύθυνση το παραλιακό μέτωπο): α) Βύρωνος & Σαλονικιού, β) Βύρωνος & Τσιριγώτη, γ) Βύρωνος & Π. Σταύρου και δ) Βύρωνος & Διονύσου.
22. Τα οχήματα Ε.Δ.Χ. θα έχουν πρόσβαση προς το χώρο στάθμευσης της Πλατείας Αγίου Νικολάου μόνον από την οδό Κακαρά και την οδό Π. Σταύρου. Ομοίως τα οχήματα Ε.Δ.Χ. θα έχουν πρόσβαση προς το χώρο στάθμευσης της Πλατείας Αθανάτων μέσω των οδών Παπαστρατή – Λιάσκα.
23. Η πρόσβαση στους χώρους στάθμευσης που περικλείονται εντός της ζώνης εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα είναι εφικτή έως ώρα 14:30.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ
Ώρα 1600: Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων επί της Παλαιάς Γέφυρας και αποκλεισμός Βορεινής λωρίδας κατεύθυνσης με κάγκελα. Διάθεση νότιας λωρίδας κυκλοφορίας για διέλευση μόνο πεζών.

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
• Η υλοποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ξεκινήσει σταδιακά από ώρα 14.00 της 18-02-2018 και θα περατωθεί έως ώρα 15.15 της ιδίας ανάλογα με την κρατούσα κατάσταση. Ομοίως η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί μετά το πέρας των εκδηλώσεων ανάλογα με την κρατούσα κατάσταση.
Τα καταστήματα εστίασης & ψυχαγωγίας θα πρέπει να φροντίσουν για τον έγκαιρο εφοδιασμό τους σε χρόνο προ ενάρξεως των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη ενημέρωση των πελατών τους αναφορικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις τυχόν αφίξεις – αναχωρήσεις.
Με ευθύνη του Δήμου Χαλκιδέων να τοποθετηθεί ανάλογη σήμανση που να υποδεικνύει τους μαζικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων.
Ως χώρος στάθμευσης λεωφορείων προτείνεται ο χώρος του Κλειστού Γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη» & του Κολυμβητηρίου.
Οι υπόλοιποι χώροι στάθμευσης για ΙΧ είναι οι ακόλουθοι: α) Κλειστό Γυμν/ριο Κανήθου, β) Πάρκο Λαού, γ) Βούρκος, δ) Προμαχώνος, ε) Κολυμβητήριο / Κλειστό Γυμν/ριο, στ) Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ, ζ) Περιοχή Τέννις, η) Όπισθεν Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (Ληλαντίων).
• Για τα Αστικά Λεωφορεία, έχει προταθεί να λειτουργήσουν σύμφωνα με τις υποδείξεις για την μεταφορά των επισκεπτών, από τους χώρους μαζικής στάθμευσης οχημάτων.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ
Για τη μεταφορά των επισκεπτών από τις θέσεις στάθμευσης, έχει ληφθεί μέριμνα για δρομολόγια Αστικών Λεωφορείων, για τα οποία θα σας ενημερώσουμε με νεώτερο δελτίο τύπου.

Σχετικά Άρθρα

Έκθεση ζωγραφικής και Παρουσίαση βιβλίου, για Κοινωνικό Σκοπό
13 Οκτ

Ο Δήμος Χαλκιδέων και ο ΔΟΑΠΠΕΧ σας προσκαλούν: α) Στην παρουσίαση του βιβλίου του Αργύρη Ελληνικού, με τίτλο “Δυσσέας” καθώς και β) Στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με έργα του ιδίου και του εγγονού του, Νώντα Σκύλαρη, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19.00, στο Κόκκινο Σπίτι. Ομιλητές: Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος, Καθηγητής […]

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP