Εντυπωσιακή εκδήλωση για τα «100 Χρόνια Εθνικής Μνήμης» – “Όποιος ξεχνάει χάνεται, ραγίζει όποιος θυμάται “

Εντυπωσιακή εκδήλωση για τα «100 Χρόνια Εθνικής Μνήμης» - Όποιος ξεχνάει χάνεται, ραγίζει όποιος θυμάται
10 Σεπ

Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών  ‘Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος” σε σύμπραξη με την ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  και συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, το Δήμο Χαλκιδέων, το ΔΟΑΠΠΕΧ, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος -ΟΠΑΣΤΕ, παρουσίασαν με τεράστια επιτυχία την εκδήλωση με τίτλο: “Όποιος ξεχνάει χάνεται, ραγίζει όποιος θυμάται”, που έγινε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου. 

Ο Κόσμος που κατέκλυσε το Δημοτικό θέατρο «Ορέστης Μακρής», απόλαυσε και συγκινήθηκε από το αποτέλεσμα αυτής της υπέροχης μουσικοχορευτικής δραματοποιημένης παράστασης, που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια Μικρασιατικής τραγωδίας. Μια παράσταση που ανέδειξε όλες τις πτυχές του μεγαλείου της ανεπανάληπτης Μικράς Ασίας.

Για την εκδήλωση στην ιστοσελίδα της Ι.Α.Α. ROMFEA.GR, αναφέρει τα εξής: 

Άλλη μια σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο κατάμεστο θέατρο Ορέστης Μακρής στη Χαλκίδα, μαζί με τον Σταύρο Χαλιαμπάλια και την εξαιρετική Σοφία Μάνου, οι οποίοι με τις μοναδικές ερμηνείες τους ενθουσίασαν το κοινό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος και της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος.

Παρών ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος ο οποίος συνεχάρη όλους τους συντελεστές για το άρτιο αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από παρότρυνση του Διευθυντού της Ορχήστρας κ. Γεώργιου Δεμελή, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσικής της ΙΑΑ, Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, ερμήνευσε δυο τραγούδια και καταχειροκροτήθηκε από το ενθουσιασμένο κοινό.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών, ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, με πρόεδρο τη Κυριακή Βογιατζή, και του οποίου το χορευτικό συγκρότημα ξεσήκωσε και χειροκροτήθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τις χορογραφίες της δασκάλας του χορευτικού Ελισάβετ Γιασεμάκη.

Τα κείμενα που επιμελήθηκε ο Γιώργος Αγγέλου και η ερμηνεία τους μαζί με την Διονυσία Λιάσκου, συγκίνησαν αρκετές φορές το κοινό το οποίο δεν σταμάτησε να χειροκροτά και μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Παρούσα ήταν και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι από τη περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, κληρικοί από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τη Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου, πρώην βουλευτές, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και πλήθος κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση
28 Νοέ

“Με τα φτερά της μουσικής”, ο τίτλος της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 8 το βράδυ, με τα Μουσικά Σύνολα του ΔΟΑΠΠΕΧ και τον αγαπημένο μας τραγουδιστή, Δημήτρη Μπάση. Η συναυλία θα δοθεί στο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Εύβοιας, και η είσοδος είναι ελεύθερη. Διεύθυνση ορχήστρας, Πέτρος Ν.Πρόκος. Συμμετέχουν: […]

Νησιώτικο και λαϊκό γλέντι στην Ν.Λάμψακο
4 Ιούλ

Ο Σύλλογος «Αναξαγόρα» με τη συμπαράσταση του ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνει την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 και ώρα 9 το βράδυ, στην πλατεία της Ν.Λαμψάκου, πανηγύρι με νησιώτικο και λαικό τραγούδι, με ζωντανή ορχήστρα. Είσοδος Ελεύθερη.

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP