«ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2023» Παράσταση Καραγκιόζη, ‘’Ο Μέγας Αλέξανδρος, το καταραμένο φίδι και… ο Σκαρίμπας’’

«ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2023» Παράσταση Καραγκιόζη, ‘’Ο Μέγας Αλέξανδρος, το καταραμένο φίδι και… ο Σκαρίμπας’’
23 Σεπ

Η Καραγκιοζοπαράσταση είναι η δεύτερη των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2023 στη Χαλκίδα» που οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Γ. Σκαρίμπα με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων μέσω του ΔΟΑΠΠΕΧ. Είναι γνωστό ότι ο Γ. Σκαρίμπας υπήρξε μεγάλος υποστηρικτής του Θεάτρου Σκιών και ειδικά του Καραγκιόζη, καθώς πίστευε ότι αποτελεί «μια από τις πιο λαϊκές πτυχές του πολιτισμού». Ο ίδιος υποδυόταν και τον Καραγκιοζοπαίχτη σε παραστάσεις που έστηνε στην αυλή του σπιτιού του, δημιουργώντας μόνος του τόσο τα «σενάρια», όσο και τη «σκηνή» και τις φιγούρες.
Την παράσταση Καραγκιόζη θα προσφέρει ο Σύλλογος Φίλων Γ. Σκαρίμπα, με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Σωματείου Καραγκιοζοπαιχτών, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.30, στην Πλατεία Αγ. Νικολάου, απέναντι από το Πολιτιστικό Κέντρο – Αρχείο Γ. Σκαρίμπα με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Καραγκιοζοπαίχτες: Αλέξανδρος Μελισσηνός και Κων/νος Ντούμπας.
Τίτλος έργου: Ο Μέγας Αλέξανδρος, το καταραμένο φίδι και… ο Σκαρίμπας.
Διάρκεια παράστασης: 55’

Σχετικά Άρθρα

Εντυπωσιακή εκδήλωση για τα «100 Χρόνια Εθνικής Μνήμης» - Όποιος ξεχνάει χάνεται, ραγίζει όποιος θυμάται
10 Σεπ

Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών  ‘Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος” σε σύμπραξη με την ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  και συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, το Δήμο Χαλκιδέων, το ΔΟΑΠΠΕΧ, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος -ΟΠΑΣΤΕ, παρουσίασαν με τεράστια επιτυχία την εκδήλωση με τίτλο: “Όποιος ξεχνάει χάνεται, ραγίζει όποιος θυμάται”, που έγινε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.  Ο […]

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP