Πραγματοποιήθηκε η 20η Έκθεση Στατικού Μοντελισμού, κατά το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, στη Δημοτική Πινακοθήκη «Δημήτριος Μυταράς», από τον Πανευβοϊκό Σύλλογο Μοντελιστών και τη συνδρομή του Δήμου Χαλκιδέων.Στην Έκθεση, την οποία επισκέφθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα χθες, Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, συμμετείχαν Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα, το […]
Γλέντι στις γειτονιές για το δωδεκαήμερο – Διαδρομές πατινάδας
«Τ΄ Αλωνάκι» με την υποστήριξη του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. διοργανώνει γλέντι για το δωδεκαήμερο, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.
Το γλέντι περιλαμβάνει άναμμα φωτιάς, κεράσματα, νηστίσιμο φαγητό, ορχήστρες δημοτικής μουσικής και κυρίως διάθεση και θέληση να βρεθούμε όλοι μαζί, να χαιρετηθούμε και να ευχηθούμε ο ένας στον άλλον.
Πιο συγκεκριμένα:
Σε τρεις περιοχές της Χαλκίδας (πάρκο του Αλωνακίου, στην πλατεία της Κανήθου και στον πεζόδρομο της Νεάπολης), θα ανάψουν φωτιές στις 5.00 το απόγευμα.
Θα προσφέρονται κεράσματα στους παρευρισκόμενους, ενώ ζυγιές και κομπανίες δημοτικής μουσικής θα συνοδεύουν το χορό που θα στηθεί γύρω από τη φωτιά.
Εν συνεχεία και περί τις 7.00 το βράδυ όλες οι ομάδες θα κινηθούν προς την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο κέντρο της Χαλκίδας, όπου μια μεγάλη φωτιά και «γενικός χορός» θα περιμένει τους «γλεντιστές»και όλον τον κόσμο. Συνάμα θα μοιράζεται δωρεάν νηστίσιμο φαγητό και κρασί σε όλους.
Οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν τα γκρουπ των συλλόγων με ζωντανή μουσική είναι:
ΚΑΝΗΘΟΣ
Πλατεία Κανήθου – Αριστοτέλους – Μακαρίου – Γέφυρα – Βουδούρη (παραλία) – Άγιος Νικόλαος
ΝΕΑΠΟΛΗ
Πλατεία Νεάπολης – Χαϊνά – Αβάντων – Συγγρού – Ελ.Βενιζέλου, μπροστά από τα Δικαστήρια – Καραμουρτζούνη – Άγιος Νικόλαος
ΑΛΩΝΑΚΙ
Πάρκο Αλωνακίου – Όχης – Ωρίωνος – Κριεζώτου – Πλατεία Αγοράς – Κριεζώτου – Ερμού – Καραμουρτζούνη – Άγιος Νικόλαος
Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων και ενδεχόμενη αναβολή της εκδήλωσης, θα ενημερωθείτε με νεότερο δελτίο τύπου.
Σχετικά Άρθρα
Ένα Μουσικοχορευτικό- Θεατρικό Δρώμενο την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 και ώρα 20:30 στην Πλατεία Σμην. Παντελή Γκέλη στην Κάνηθο.

