Μουσική βραδιά απο τη Μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος στη Χαλκίδα

Μουσική βραδιά απο τη Μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος στη Χαλκίδα
28 Ιούν

Ο μήνας Ιούλιος φέτος στη Χαλκίδα θα είναι ξεχωριστός, αφού είναι αφιερωμένος στη μουσική και τις Φιλαρμονικές. Εξαιρετικές μπάντες θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας, απο τον ΔΟΑΠΠΕΧ, χαρίζοντάς μας μοναδικές μουσικές βραδιές. Την Κυριακή 23 Ιουλίου, στις 21.00, στην πλατεία Μάλλιου (Κόκκινο Σπίτι) θα απολαύσουμε συναυλία απο τη Φιλαρμονική της Πυροσβεστικής Ελλάδος.

ΜΠΑΝΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Η Μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος ιδρύθηκε το 1971, με προεδρικό διάταγμα, για την αρτιότερη εμφάνιση και προβολή του Πυροσβεστικού Σώματος. Οργανώθηκε και στελεχώθηκε από πυροσβέστες που είχαν γνώση πνευστών, εγχόρδων και κρουστών οργάνων.
Στο ενεργητικό της μετράει παρουσία σε πληθώρα μουσικών εκδηλώσεων. Μερικές από αυτές είναι: ορκωμοσίες πυροσβεστών και αξιωματικών του Σώματος, εγκαίνια Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων σε όλη την επικράτεια, Εθνικές εορτές, Παρέλαση στις Εθνικές επετείους στην Αθήνα, παρέλαση στην 5η Λεωφόρο των Η.Π.Α το 1996 μαζί με την Προεδρική Φρουρά, επίσημη Αλλαγή Φρουράς στο Σύνταγμα, επίσημη έπαρση και υποστολή σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολη, λιτανείες ιερών εικόνων και λειψάνων Αγίων της εκκλησίας, ενάρξεις αθλητικών οργανώσεων, πολιτιστικές εκδηλώσεις δήμων, συναυλίες σε ιδρύματα προσφοράς στον άνθρωπο (Φλόγα, Χαμόγελο του Παιδιού κ.α), συναυλίες στη Εθνική Λυρική Σκηνή, μουσικές τηλεοπτικές- ραδιοφωνικές εκπομπές κ.α.
Αποκορύφωμα, η συμμετοχή στη συναυλία των Σωμάτων Ασφαλείας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2012), γεγονός που απέσπασε την ευαρέσκεια από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αλλά και από το κοινό.
Επίσης υπάρχει τμήμα παραδοσιακής και κλασικής Ορχήστρας και τμήμα Βυζαντινής μουσικής του Πυροσβεστικού Σώματος, με παρουσία σε δεξιώσεις, τελετές, φιλανθρωπικά ιδρύματα κ.α.
Η Μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος υπάγεται στο τμήμα Επικοινωνίας του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, με Αρχιμουσικό τον Πυρονόμο Κουνδουράκη Δημήτριο.

Σχετικά Άρθρα

Ημερίδα από το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδαςμε θέμα «Άγγελος Εξάγγελος»
11 Δεκ

Το εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας με τη συμπαράσταση του ΔΟΑΠΠΕΧ, σας προσκαλεί στην Ημερίδα του με θέμα «Άγγελος Εξάγγελος», με ομιλήτρια την κα Δωροθέα Γιαννούκου. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 ώρα 19:30 συνεδριακή αίθουσα Αβάντων 50 του παλαιού Δημαρχείου Χαλκίδας (1ος όροφος).

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από το Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας
26 Ιούν

Στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ήταν αφιερωμένη η συναυλία που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας το Σάββατο 24 Ιουνίου, στο Θέατρο Παπαδημητρίου. Συμμετείχαν οι μαθητές της τάξης Μονωδίας και Μουσικής Προπαιδείας της Αθηνάς Τσολάκου, τους οποίους στο τέλος συνεχάρη ο παριστάμενος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης. Χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος τόνισε ότι με την παρουσία του […]

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP