Μουσική βραδιά με την Μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας

Μουσική βραδιά με την Μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας
28 Ιούν

Ο μήνας Ιούλιος φέτος στη Χαλκίδα θα είναι ξεχωριστός, αφού είναι αφιερωμένος στη μουσική και τις Φιλαρμονικές. Εξαιρετικές μπάντες θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας, απο τον ΔΟΑΠΠΕΧ, χαρίζοντάς μας ξεχωριστές μουσικές βραδιές.

Την έναρξη κάνει η Υπηρεσία Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας, την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 και ώρα 21.00 στην πλατεία Μάλλιου (Κόκκινο Σπίτι), την οποία θα απολαύσουμε σε ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα.
Είσοδος ελεύθερη.

Να σημειωθεί ότι μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε επίσης, τη Φιλαρμονική του Ελληνικού Στρατού (8 Ιουλίου), τη Φιλαρμονική της Πυροσβεστικής Ελλάδος (23 Ιουλίου), τη Φιλαρμονική Περιστερίου (26 Ιουλίου) και τη Φιλαρμονική Γενεύης (12 Ιουλίου).

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ – ΦΙΛΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
(ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)
Η Μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε από τις Μουσικές της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων μετά την ενοποίησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε την 8η Οκτωβρίου 1984 με τον Ν. 1481/84
Τα μουσικά τμήματα των δύο αυτών Αστυνομικών Σωμάτων συμμετείχαν σε παρελάσεις με τα πεζοπόρα τμήματά τους κατά τις Εθνικές εορτές. Παρουσίαζαν σοβαρά μουσικά προγράμματα σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και συναυλίες σε κλειστούς χώρους για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Επίσης λάμβαναν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες διοργανώνονταν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Η Μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει αποστολή να συμμετέχει σε θρησκευτικές τελετές, ορκωμοσίες, καταθέσεις στεφάνων, παρελάσεις, Αλλαγή Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, να δίνει συναυλίες με κατάλληλο μουσικό πρόγραμμα σε νοσοκομεία, ιδρύματα, σε κατασκηνώσεις, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις Δήμων, σε μουσικές συναντήσεις φιλαρμονικών και να συμβάλλει επίσης στην αρτιότερη εμφάνιση και παράσταση των τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τις εθνικές εορτές και τελετές.
Τον Ιανουάριο του 2012 συμμετέχει σε συναυλία που δόθηκε από τις Μπάντες των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό Πυροσβεστική) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κάτι που αποτελεί και την σημαντικότερη εμφάνισή της. Τον Ιούλιο του 2013 πραγματοποιεί συναυλία αφιερωμένη στο «Χαμόγελο του παιδιού». Στις 27 Μάιου 2017 παρουσίασε το μουσικό έργο «Σαν παλιό σινεμά» που πραγματοποιήθηκε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και περιελάμβανε αποσπάσματα μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών της χώρας μας και του εξωτερικού, κατά τη διάρκεια των οποίων η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας αναπαρήγαγε την «θεματική» μουσική των ταινιών,.
Παράλληλα με την Μπάντα λειτουργεί και ορχήστρα, που αποτελείται από μέλη της μπάντας. Καλύπτει ποικίλο μουσικό πρόγραμμα (παραδοσιακά δημοτικά, λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια κλπ) και με κατάλληλες προσθήκες μουσικών οργάνων μπορεί να αποδώσει και άλλα ειδή μουσικής όπως jazz, funk, soul κλπ. Συμμετέχει και αυτή σε διάφορες εκδηλώσεις (συνεστιάσεις, δεξιώσεις, κλπ).
Η Μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργεί με δύο τμήματα. Το πρώτο εδρεύει στην Αθήνα και το δεύτερο στην Θεσσαλονίκη.
Διοικητικά υπάγεται στην Διεύθυνση Επικοινωνίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
Αρχιμουσικός της Μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ο Ανθυπαστυνόμος ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης.
Από το 1999 διοικητής της Υπηρεσίας Μουσικής Ελληνικής Αστυνομίας είναι ο Αστυνομικός Διευθυντής Κανούτας Δημήτριος.

Σχετικά Άρθρα

Εορτασμός Σοροπτιμισμού και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
6 Δεκ

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Χαλκίδα με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων διοργανώνει εκδήλωση για τον Διεθνή Σοροπτιμισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΟΑΠΠΕΧ (Αβάντων 50). Ομιλήτρια, η Αγγελική Γαλάνη – Χαλιώτη, δικηγόρος. Είσοδος ελεύθερη

Έκτακτα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το Θαλασσινό καρναβάλι της Χαλκίδας
16 Φεβ

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της TrainOSE, κατόπιν αιτήματος του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ), που αφορούσε την αύξηση των δρομολογίων και προσθήκη επιπλέον βαγονιών στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, του Σαββάτου 17 και Κυριακής 18 Φεβρουαρίου 2018, ώστε να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και την Τελετή Λήξης του Θαλασσινού μας Καρναβαλιού. […]

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP