Έναρξη λειτουργίας Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Έναρξη λειτουργίας Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής
1 Οκτ

Με την ολοκλήρωση των  απαραίτητων  εργασιών συντήρησης και  βελτίωσης του χώρου, των υποδομών και του εξοπλισμού, ξεκινά η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. Η λειτουργία του την φετινή χρονιά  θα είναι διαφορετική, λόγω των επιπρόσθετων κανόνων διεξαγωγής της διδακτικής διαδικασίας, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται από το Υπουργείο Παιδείας στην Α’θμια και Β’θμια Εκπαίδευση.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Η εξοικείωση με την κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία έχει μεγαλύτερη απόδοση και τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής αποτελούν ιδανικό χώρο, όπου οι μικροί μαθητές θα πάρουν τα πρώτα τους μαθήματα σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Στοχεύει να διδάξει τα παιδιά τους κανόνες ορθής κυκλοφοριακής και οδικής συμπεριφοράς, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, των οποίων το παιδί συμμετέχει, δρα, αντιλαμβάνεται και συνειδητοποιεί την σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής, μαθαίνοντας βιωματικά και όχι απομνημονεύοντας πληροφορίες.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λειτουργεί με έμπειρο εκπαιδευτή και είναι άρτια εξοπλισμένο (σήματα, ηλεκτρικά αυτοκινητάκια, ποδήλατα), σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον στο Δημοτικό Πάρκο Λαού.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Π.Κ.Α – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Οι διδακτικές επισκέψεις  των  μαθητών  στο  Πάρκο, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και σε εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγιεινής, θα είναι ανά τμήμα και θα γίνονται κατόπιν  κρατήσεων στο αρμόδιο τμήμα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ..

Τηλ. 2221351128,   e-mail:doappex@gmail.com  κα  Έλενα  Γεωργατζή

  • Επιπλέον ενημερώνουμε ότι, σε εφαρμογή των υφιστάμενων υγειονομικών  πρωτοκόλλων που έχουν εκδώσει τα συναρμόδια υπουργεία, ο Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. έχει λάβει ήδη όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, τόσο των μαθητών, όσο και του προσωπικού.
  • Η  ώρα  έναρξης της  διδακτικής επίσκεψης  θα  είναι  στις 09:00 και η εκπαίδευση και τα μέσα που παρέχονται από το Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. είναι δωρεάν.
  • Τέλος, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια διδακτικής επίσκεψης στις εγκαταστάσεις του Πάρκου. Στο χώρο ο Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. έχει φροντίσει για την προμήθεια απολυμαντικών υλικών και όλων των υλικών προστασίας που κατά περίπτωση κρίνονται αναγκαία.

Σχετικά Άρθρα

6th Chalkida Bridges Half Marathon – Εγγραφές – Παραλαβή υλικού
10 Οκτ

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εγγραφές για τη συμμετοχή στο  “6th Chalkida Bridges Half Marathon“, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι και  μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα  για όσους δεν επιθυμούν ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Υπενθυμίζουμε ότι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα με έναν από τους κάτωθι τρόπους: Α) Στην ηλεκτρονική φόρμα της σελίδας: www.chalkidamarathon.gr έως […]

Κινέζικη αντιπροσωπεία στο Δημαρχείο Χαλκίδας
20 Ιούλ

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Χαλκίδας στο Μέγαρο Κότσικα, πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Ιουλίου κινέζικη αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια Τσάογιανγκ του Δήμου του Πεκίνου. Βρέθηκε στη Χαλκίδα, συνοδεύοντας χορευτική ομάδα από την ίδια Περιφέρεια, η οποία λαμβάνει μέρος στο Διεθνές Φισταβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργανώνει ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης , Πολιτισμού και Περιβάλλοντος […]

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP