Έναρξη λειτουργίας Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Έναρξη λειτουργίας Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής
1 Οκτ

Με την ολοκλήρωση των  απαραίτητων  εργασιών συντήρησης και  βελτίωσης του χώρου, των υποδομών και του εξοπλισμού, ξεκινά η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. Η λειτουργία του την φετινή χρονιά  θα είναι διαφορετική, λόγω των επιπρόσθετων κανόνων διεξαγωγής της διδακτικής διαδικασίας, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται από το Υπουργείο Παιδείας στην Α’θμια και Β’θμια Εκπαίδευση.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Η εξοικείωση με την κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία έχει μεγαλύτερη απόδοση και τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής αποτελούν ιδανικό χώρο, όπου οι μικροί μαθητές θα πάρουν τα πρώτα τους μαθήματα σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Στοχεύει να διδάξει τα παιδιά τους κανόνες ορθής κυκλοφοριακής και οδικής συμπεριφοράς, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, των οποίων το παιδί συμμετέχει, δρα, αντιλαμβάνεται και συνειδητοποιεί την σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής, μαθαίνοντας βιωματικά και όχι απομνημονεύοντας πληροφορίες.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λειτουργεί με έμπειρο εκπαιδευτή και είναι άρτια εξοπλισμένο (σήματα, ηλεκτρικά αυτοκινητάκια, ποδήλατα), σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον στο Δημοτικό Πάρκο Λαού.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Π.Κ.Α – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Οι διδακτικές επισκέψεις  των  μαθητών  στο  Πάρκο, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και σε εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγιεινής, θα είναι ανά τμήμα και θα γίνονται κατόπιν  κρατήσεων στο αρμόδιο τμήμα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ..

Τηλ. 2221351128,   e-mail:doappex@gmail.com  κα  Έλενα  Γεωργατζή

  • Επιπλέον ενημερώνουμε ότι, σε εφαρμογή των υφιστάμενων υγειονομικών  πρωτοκόλλων που έχουν εκδώσει τα συναρμόδια υπουργεία, ο Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. έχει λάβει ήδη όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, τόσο των μαθητών, όσο και του προσωπικού.
  • Η  ώρα  έναρξης της  διδακτικής επίσκεψης  θα  είναι  στις 09:00 και η εκπαίδευση και τα μέσα που παρέχονται από το Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. είναι δωρεάν.
  • Τέλος, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια διδακτικής επίσκεψης στις εγκαταστάσεις του Πάρκου. Στο χώρο ο Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. έχει φροντίσει για την προμήθεια απολυμαντικών υλικών και όλων των υλικών προστασίας που κατά περίπτωση κρίνονται αναγκαία.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη τύπου για την Ανάβαση Ριτσώνας
28 Μαρ

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσουν οι διοργανωτές και συμμετέχοντες φορείς, για την Ανάβαση της Ριτσώνας, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 και ώρα 19.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου στην παραλία Χαλκίδας, στον 1ο όροφο. Η ιστορική Ανάβαση Ριτσώνας θα αποτελέσει για άλλη μια χρονιά τον εναρκτήριο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και θα διεξαχθεί το διήμερο […]

Πρόβαλε την επιχείρησή σου στην ιστοσελίδα του Δήμου Χαλκίδας
18 Μαΐ

Ο Δήμος Χαλκιδέων στο πλαίσιο των δράσεών του για τουριστική ενημέρωση των επισκεπτών και στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, προτίθεται να συμπεριλάβει στη σελίδα του στο διαδίκτυο, κατάλογο των επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου. Όσοι ιδιοκτήτες καταστημάτων (καφέ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης) επιθυμούν να αναγράφεται η επιχείρησή τους, στην επίσημη σελίδα […]