“Chalkida Bridges Marathon” – 25 & 26 Απριλίου. Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός

Chalkida Bridges Marathon – 25 & 26 Απριλίου. Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός
16 Απρ

“Chalkida Bridges Marathon” – 25 & 26 Απριλίου. – Συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε χθες, για τη μεγάλη αθλητική γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Χαλκίδας, το «Chalkida Bridges Marathon», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, στις 9 το πρωί.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, ο Πρόεδρος του Πανευβοϊκού Συλλόγου «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» π.Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, ο Τάσος Ντάρλας Πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Εύβοιας, ο συνεργάτης του ΔΟΑΠΠΕΧ, Πανταζής Ρούσσος, ο Χορηγός της διοργάνωσης, Μιχάλης Θαλάσσης και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ», Πάνος Καραμούζης.

Οι διοργανωτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, από τις μέχρι τώρα συμμετοχές στον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Χαλκίδας, “Chalkida Bridges Marathon”, που καθημερινά καταφτάνουν από όλη την Ελλάδα και αυξάνονται συνεχώς.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, που στόχο έχει να αναδείξει την ευγενή άμιλλα, την αλληλεγγύη και τη συμμετοχή, δημιουργώντας τις συνθήκες εκείνες που θα προβάλουν τη Χαλκίδα σ’ όλη την Ελλάδα, ως μια πόλη με αθλητική, πολιτιστική δράση και κοινωνικό πρόσωπο, όπως επισήμανε η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη.

MARATHONIOS-2

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν όλους όσους στηρίζουν το «Chalkida Bridges Marathon», πολίτες, φορείς αλλά και καλλιτέχνες ιδιαίτερα αγαπητούς στο ευρύ κοινό, που ήδη έχουν ξεκινήσει εκστρατεία επικοινωνίας του αγώνα σ’ όλη την Ελλάδα.
Ιδιαίτερα, ευχαρίστησαν τους φορείς και τους εθελοντές που βοηθούν στην διοργάνωση. Αστυνομία Εύβοιας, Τροχαία Χαλκίδας, Λιμεναρχείο Χαλκίδας, Λιμενικό Ταμείο, ΕΚΑΒ, Νοσοκομείο Χαλκίδας, Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Ποδηλάτες, Λέσχη Ευρίπου 4Χ4.

Σημαντική είναι η αρωγή των χορηγών στην διοργάνωση. Των δυο μεγάλων χορηγών, κ.κ. Θαλάσση Μιχάλη και Κριμάτογλου Λάζαρο, καθώς και όλων των επιχειρήσεων της πόλης μας, που ανταποκρίθηκαν και συμβάλουν για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα (θα αναφερθούν αναλυτικά, σε νεώτερο δελτίο τύπου).

Και φυσικά, επισημάνθηκε η σημαντική συμβολή των τοπικών ΜΜΕ στην προβολή του φιλανθρωπικού αγώνα.

Να τονιστεί, πως στόχος των διοργανωτών είναι να γίνει θεσμός το «Chalkida Bridges Marathon», με σχεδιασμό για του χρόνου, της πραγματοποίησης μαραθωνίου 40χλμ. στην πόλη μας.

Είναι σημαντικό, πως ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του αγώνα, προσδίδει μεγαλύτερη αξία στην συμμετοχή όλων μας, την Κυριακή 26 Απριλίου.

Να επισημάνουμε πως, σκοπός είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ψηφιακού μαστογράφου για το Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Μάλιστα, ο Σύλλογος «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» έχει ήδη καταφέρει να αγοράσει και να προσφέρει ένα Μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας για αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, με παλαιότερες δράσεις του και εκδηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει.

Σ’ ότι αφορά το πρόγραμμα του «Chalkida Bridges Marathon» να σημειωθεί, πως θα πραγματοποιηθεί την παραμονή, Σάββατο 25 Απριλίου 2015, το βράδυ, μια μεγάλη μουσική εκδήλωση στο στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας, ως προπομπός του Μαραθωνίου.

Ο «Λαϊκός Αγώνας Δρόμου», διοργανώνεται από το ΔΟΑΠΠΕΧ (Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας) σε συνεργασία με τον Πανευβοϊκό Σύλλογο «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ», τον Σύλλογο Γυμναστών Χαλκίδας, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Εύβοιας και υπό την επίβλεψη του ΣΕΓΑΣ.

Μικροί και Μεγάλοι, συμμετέχουμε και τρέχουμε για τη Χαλκίδα, τρέχουμε για φιλανθρωπικό σκοπό.

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δήλωσε κι Εσύ συμμετοχή.
Πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής θα βρεις στο: http://chalkidamarathon.gr/

*Επισυνάπτουμε εκ νέου την προκήρυξη του αγώνα, καθώς υπάρχει μικρή αλλαγή στη διαδρομή των 5 χλμ

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΟΑΠΠΕΧ
 ΛΙΛΙΑΝ ΖΛΑΚΩΝΗ

MARATHONIOS-3

Προκήρυξη Αγώνα
2ος Λαϊκός Δρόμος Χαλκίδας
Κυριακή 26 Απριλίου 2015
 
•    Αγώνας 12 Χλμ.
•    Αγώνας 5 Χλμ.
•    Παιδικός αγώνας 1 Χλμ.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης – Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.Π.Ε.Χ.) σε συνεργασία με, το Σύλλογο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ευβοίας, τον Πανευβοϊκό Σύλλογο «ο Καλός Σαμαρείτης» και υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας, διοργανώνει και προκηρύσσει τον 2ο Λαϊκό Δρόμο 12 Χλμ, με ταυτόχρονους αγώνες 5 Χλμ. και 1 Χλμ. για παιδιά.
Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 26 Απριλίου 2015.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ 12 Χλμ.
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται ¨Τα αγάλματα¨ στην παραλία της Χαλκίδας . Oι αθλητές καλούνται να τρέξουν στην παραλία της Χαλκίδας και να περάσουν από τις δύο γέφυρες που πλαισιώνουν την πόλη της Χαλκίδας. Η διαδρομή έχει ως εξής: Αγάλματα – Τζιαρντίνη – Φαρμακίδου – Αγγελή Γοβιού – Πλατεία Αθανάτων – Λιάσκα – Παπαστρατή – Ν. Καραγιάννη Ευβοίας (ποδηλατοδρόμος) – κάτωθι υψηλής γέφυρας– ανέβασμα και πέρασμα στον πεζόδρομο υψηλής γέφυρας – Γλύφα – Λεωφόρος Αθηνών – Παλαιά γέφυρα – Παραλία Χαλκίδας – τερματισμός Αγάλματα.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στα ¨Αγάλματα¨ στην Παραλία Χαλκίδας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ 5 Χλμ.
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται ¨Τα αγάλματα¨ στην παραλία της Χαλκίδας . Oι αθλητές καλούνται να τρέξουν στην παραλία της Χαλκίδας και να περάσουν από τις δύο γέφυρες που πλαισιώνουν την πόλη της Χαλκίδας. Η διαδρομή έχει ως εξής: Αγάλματα – Τζιαρντίνη – Φαρμακίδου – Αγγελή Γοβιού – Πλατεία Αθανάτων – Λιάσκα – Παπαστρατή – Ν. Καραγιάννη – Ευβοίας (ποδηλατόδρομος) – ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ (καρνάγια) – Ευβοίας (επιστροφή) – Αντιγόνου – Καραγιάννη – Παπαστρατή – Λιάσκα – Πλατεία Αθανάτων – Παραλιακή Βουδούρη – Αγάλματα (τερματισμός).
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στα ¨Αγάλματα¨ στην Παραλία Χαλκίδας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 1 ΧΛΜ.
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται ¨Τα αγάλματα¨ στην παραλία της Χαλκίδας. Η διαδρομή θα είναι ως εξής : Αγάλματα – Τζιαρντίνη – Φαρμακίδου – Αγγελή Γοβιού – στροφή δεξιά και είσοδο στην παραλιακή οδό Βουδούρη και θα τερματίσει στο σημείο εκκίνησης (Αγάλματα)
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 π.μ. για τα Λύκεια, 10:05 π.μ. για τα Γυμνάσια και 10:10 π.μ. για τα Δημοτικά. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στα ¨Αγάλματα¨ στην Παραλία Χαλκίδας.
Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη και απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα.
Προεγγραφές : δήλωση συμμετοχής στον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Σχολείου σας με υπεύθυνη δήλωση γονέα.
Για όσους δεν έχουν προεγγραφεί οι εγγραφές θα γίνονται πριν την εκκίνηση (αυστηρά από τις 08:00-09:30) και με υπογραφή γονέα θα δίνεται ο αριθμός.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ 12 ΧΛΜ.
Για άνδρες
•    18-40 (μπορούν να συμμετέχουν και μικρότεροι ηλικιακά με την ευθύνη των κηδεμόνων τους)
•    41-55
•    56+
Για γυναίκες
•    18-40 (μπορούν να συμμετέχουν και μικρότερες ηλικιακά με την ευθύνη των κηδεμόνων τους)
•    41-55
•    56+
Θα δοθούν κύπελλο στον πρώτο νικητή, μετάλλια στους τρείς πρώτους νικητές και αναμνηστικά διπλώματα για όλους.
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ 5 ΧΛΜ.
Για άνδρες
•    18-40 (μπορούν να συμμετέχουν και μικρότεροι ηλικιακά με την ευθύνη των κηδεμόνων τους)
•    41-55
•    56+
Για γυναίκες
•    18-40 (μπορούν να συμμετέχουν και μικρότερες ηλικιακά με την ευθύνη των κηδεμόνων τους)
•    41-55
•    56+

Θα δοθούν κύπελλο στον πρώτο νικητή, μετάλλια στους τρείς πρώτους νικητές και αναμνηστικά διπλώματα για όλους.
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ 1 ΧΛΜ.
Στους τρείς πρώτους νικητές Αγοριών – Κοριτσιών κάθε εκπαιδευτικής Βαθμίδας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με τσιπάκι. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο site του αγώνα www.chalkidamarathon.gr όπως επίσης και φωτογραφίες και πληροφορίες για τον αγώνα.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρχουν γιατροί που θα παρακολουθούν την εξέλιξη του.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ
Σταθμοί νερού θα είναι εγκατεστημένοι σε σημεία της διαδρομής.
Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί και φρούτα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα και να μας καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη. Οι αθλητές κάτω των 18 ετών θα τρέξουν αποκλειστικά με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για καλύτερη οργάνωση του αγώνα εγγραφές συμμετοχής θα γίνονται στο e-mail:

laikosagonasxalkidas@gmail.com με αποστολή της επισυναπτόμενης αίτησης και την απόδειξη πληρωμής της συμμετοχής, στους λογαριασμούς

Τράπεζα Πειραιώς 5166039272-885 Πανευβοϊκός Σύλλογος «ο Καλός Σαμαρείτης»
Τράπεζα EUROBANK 0026-0213-59-0102257975 Πανευβοϊκός Σύλλογος «ο Καλός Σαμαρείτης»
Επίσης καθημερινές εγγραφές από της 10 Φεβρουαρίου 2015 στο Δημαρχείο (Φαρμακίδου 15 – Παραλία Χαλκίδας) ΔΟΑΠΠΕΧ στο τμήμα Αθλητισμού στο ισόγειο από τις 10:00 έως 13:00
Ο αγώνας έχει κόστος συμμετοχής δέκα ευρώ (10 €), και ένα (1€) για τον παιδικό αγώνα 1 Χλμ. τα οποία θα διατεθούν στον Πανευβοϊκό Σύλλογο «ο Καλός Σαμαρείτης», για την αγορά ψηφιακού μαστογράφου, και φορητού μόνιτορ παρακολούθησης ασθενών Riester Ri-Vital.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΟΥ
Την παραμονή του αγώνα Σάββατο 25 Απριλίου θα γίνει παραλαβή του Αριθμού Συμμετοχής και το τσιπάκι χρονομετρησης για τους αθλητές-τριες και θα γίνουν εγγραφές στο Δημαρχείο (Φαρμακίδου 15 – Παραλία Χαλκίδας) ΔΟΑΠΠΕΧ στο τμήμα Αθλητισμού στο ισόγειο από τις 10:00 έως 13:00 και από τις 18:00 έως 20:00.

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες
Παρακαλούνται οι φίλοι δρομείς να σεβαστούν τις υποδείξεις της διοργάνωσης και να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στα σημεία που θα υποδείξει η διοργάνωση κατά την προσέλευση.

Συμμετέχουν επικουρικά
Η Τροχαία Περιφέρειας
Οι Σαμαρείτες Ευβοίας

Οι Αθλητικοί Σύλλογοι Ν. Ευβοίας
Μέλη του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ευβοίας
Για την απόλυτη ασφάλεια του αγώνα θα υπάρχει ασθενοφόρο και θα είναι σε ετοιμότητα το Νοσοκομείο Χαλκίδας
Για πληροφορίες που αφορούν στον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στους:
Γλωσσιώτη Απόστολο 6939899119
Γκούνης Φώτης 6984556622
Ντάρλα Αναστάσιο 6977601011
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Σχετικά Άρθρα

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΚΥΖΙΚΟΣ
30 Μαρ

Στη 2η αγωνιστική, την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου, στις 19.30, ο  Ηρακλής Χαλκίδας υποδέχεται τον Κύζικο Ν.Περάμου.

Γ.Σ.Κύμης - Ρέθυμνο, στο Κλειστό Κανήθου
23 Σεπ

Το πρόγραμμα των εντός έδρας αγώνων του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης για το επόμενο διάστημα μέχρι 22 Οκτωβρίου έχει ως εξής: 28-09-2016  / Γ.Σ.Κύμης – Ρέθυμνο (17.00) 15-10-2016 / Γ.Σ.Κύμης – Κόροιβος 22-10-2016 / Γ.Σ.Κύμης – Α.Ε.Κ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου “Τάσος Καμπούρης”

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP