Σύμφωνο συνεργασίας ανοίγει τον δρόμο του Δήμου Χαλκιδέων προς την Κίνα

Σύμφωνο συνεργασίας ανοίγει τον δρόμο του Δήμου Χαλκιδέων προς την Κίνα
8 Μαΐ

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε στο Δήμο Χαλκιδέων την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 ο Δήμαρχος της Πόλης Wuhan κ. Wan Yong με πολυμελή αντιπροσωπεία στο πλαίσιο της σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Δήμων. Κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χαλκίδας, υπογράφτηκε Σύμφωνο Αδελφοποίησης μεταξύ Χαλκίδας και Wuhan, επισφραγίζοντας έτσι με τον πλέον επίσημο τρόπο την εξαιρετική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη συνεργασία των δύο Δήμων τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ο κ. Yong αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη Χαλκίδα, την πλούσια ιστορία της καθώς και τις αναπτυξιακές της δυνατότητες ενώ εστίασε στις ιδιαίτερα θετικές προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Χαλκίδας και Wuhan στους τομείς του Εμπορίου, του Τουρισμού και του Πολιτισμού. Είναι η τρίτη φορά που μέσα σε ενάμιση χρόνο αντιπροσωπεία του Δήμου Wuhan επισκέπτεται τη Χαλκίδα και η σημερινή υπογραφή του συμφώνου αδελφοποίησης αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των εξαιρετικών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των πόλεων μας αλλά και των σημαντικών προοπτικών περαιτέρω ανάπτυξης τους για το κοινό καλό των δημοτών μας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Yong.

Η Διευθύντρια του Γραφείου Εμπορίου του Δήμου Wuhan, κα. Chen Ping παρουσίασε το κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου που θα λειτουργήσει στη Wuhan για την εισαγωγή και διανομή προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, διευκολύνοντας σημαντικά τις τοπικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση στην τεράστια κινεζική αγορά. Τόνισε δε ακόμη ότι θα υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας για την απευθείας επίσκεψη τουριστών από την κινέζικη πόλη στην Εύβοια και τον Δήμο Χαλκιδέων.

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης αναφέρθηκε στην σημαντική αναπτυξιακή προοπτική που ανοίγεται με τη συνεργασία Χαλκίδας και Wuhan. Τόνισε ότι η εξωστρέφεια του Δήμου Χαλκιδέων αποτελεί στρατηγική επιλογή για την δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών ενώ σημείωσε ότι η παρουσία του Δημάρχου κ. Yong στη Χαλκίδα αποτελεί την καλύτερη απόδειξη των ιδιαίτερα εποικοδομητικών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Δήμων. Η έναρξη λειτουργίας του Διαμετακομιστικού Κέντρου Εμπορίου στην πόλη Wuhan αποτελεί την καλύτερη πύλη εισόδου στην Κινεζική αγορά για τα εξαιρετικά τοπικά μας προϊόντα. Σε αυτή την πρωτοφανή κρίση που βιώνει η χώρα μας, ο Δήμος Χαλκιδέων μέσα από αυτή τη συνεργασία αποδεικνύει τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ΟΤΑ για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την δημιουργία συνθηκών τοπικής ανάπτυξης, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπεριφεριάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει για τον Δήμο Χαλκιδέων και την Εύβοια γενικότερα η πρωτοβουλία για συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων, διευκρινίζοντας ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός.
Μετά το πέρας της τελετής στο Δημαρχείο Χαλκίδας, παρουσία πλήθους κόσμου ακολούθησε ειδική παράσταση με εντυπωσιακά ακροβατικά από την κορυφαία ομάδα ακροβατικών επιδείξεων της πόλης Wuhan στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου “Τ. Καμπούρης” Η ομάδα “Wuhan Acrobatic Troupe” έχει λάβει περισσότερα από 80 διεθνή βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Παράλληλα το Λυκειο Ελληνίδων Χαλκίδας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς.

Ο Δήμος Wuhan έχει πληθυσμό 10 εκατ. κατοίκους και βρίσκεται μεταξύ των 5 πλέον γοργά αναπτυσσόμενων Κινεζικών πόλεων με ονομαστικό ΑΕΠ παρόμοιο με αυτό της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Τουρνουά Βόλεϊ Ανδρών στη Χαλκίδα! Στηρίζουμε την Ομάδα του Ηρακλή!
20 Απρ

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΨΗΛΑ – ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ»! Με ιδιαίτερη χαρά, υποδεχόμαστε τους αγώνες του Ειδικού Τουρνουά Βόλεϊ Δευτεραθλητών της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, που θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου, 22 με 24 Απριλίου 2016, κατόπιν της έγκρισης από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Στους αγώνες συμμετέχει και η Ομάδα του Ηρακλή Χαλκίδας, που […]

Κλειστό το Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας απο πάσα χρήση
22 Σεπ

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), ανακοινώνει ότι, για την προστασία του νέου χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας , του οποίου οι εργασίες τοποθέτησης ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 21/9/16 , και κατόπιν διαπίστωσής μας , ότι ήδη από την πρώτη ημέρα που άνοιξε το στάδιο για την χρήση του στίβου , αρκετοί χρήστες […]

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP