Το Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας ”Νίκος Σκαλκώτας” του ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνει τη συναυλία, ” Όνειρο παιδιών…”, με τις τάξεις Μουσικής Προπαιδείας και Μονωδίας της Αθηνάς Τσολάκου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου και ώρα 8.00μ.μ, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Ο Πρίγκιπας Λεμόνης
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019 στις 9:00 μ.μ. : Παιδική Θεατρική Παράσταση, «Ο Πρίγκιπας Λεμόνης» από το Θέατρο του Βορρά, στο Δημοτικό Θέατρο Ορέστη Μακρή «Πάρκο Λαού».
Το Θέατρο του Βορρά φέτος το Χειμώνα παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης!
Σχετικά με την παράσταση:
Ο Πρίγκιπας Λεμόνης και η Όμορφη Κρεμμύδω, παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά! Στο βασίλειο ξεσπάσει μεγάλο σούσουρο! Όλοι είναι εναντίον αυτής της μεγάλης αγάπης και προσπαθούν να τους χωρίσουν! Καρότα υπασπιστές, βασιλιάς και βασίλισσα Λεμόνη, μαμά και μπαμπάς Κρεμμύδι, δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν πώς γίνεται ένα λεμόνι να ερωτευτεί κρεμμύδι! Θα καταφέρει ο έρωτας αυτός να έχει ευτυχισμένο τέλος και να χορέψουμε στο γάμο τους παρέα με τον κουμπάρο κύριο μαιντανό;
Πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια, βιντεοπροβολές, μουσική και χορός με τα αγαπημένα μας τραγούδιασε μια παράσταση που το γέλιο και η αγάπη γεμίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων!
Λίγα λόγια για τον « Πρίγκιπα Λεμόνη»
Το αγαπημένο βιβλίο των παιδιών, χρόνια τώρα, ευαισθητοποιεί τα παιδιά αναφορικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής και δίνει ερεθίσματα για συζητήσεις που αφορούν το ζήτημα της παχυσαρκίας, ζήτημα το οποίο συχνά συνδέεται και με την αυτοεκτίμηση.
Ωστόσο, το βιβλίο «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω», πάει ακόμα πιο πέρα καθώς μιλά στα παιδιά για τη δύναμη της αγάπης και για τη δημιουργικότητα που χαρίζει ο έρωτας στους ερωτευμένους. Γι’ αυτό και η ιστορία αυτή αγαπήθηκε όχι μόνο από τα παιδιά, αλλά και από τους ρομαντικούς ενήλικες.
Το περιεχόμενο του βιβλίου αποτελεί προσφιλές υλικό για γιορτές, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, project και άλλες δράσεις , στις οποίες συμμετέχουν από προ νήπια έως και μαθητές των ΣΤ! τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.
«Ο πρίγκιπας Λεμόνης» έχει συμπεριληφθεί από το 2014 στο ανθολόγιο παιδικών τραγουδιών των Δημοτικών Σχολείων της Κύπρου. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε βιβλίο (με Cd) από τις εκδόσεις Polaris.
Από το 2016 κυκλοφόρησε και η συνέχεια αυτού του παραμυθιού (μέσα από ένα άλλο βιβλίο, του ίδιου εκδοτικού οίκου), με τίτλο: «Το μαγικό ραβδί του πρίγκιπα Λεμόνη». Το μαγικό ραβδί δεν είναι άλλο από την πανανθρώπινη αγάπη!
Σχετικά Άρθρα
Μουσική – Φιλολογική Εκδήλωση «Ο Ερωτόκριτος της Ιστορίας και της Παράδοσης» διοργανώνει ο Σύλλογος Κρητών Εύβοιας «Ο Ψειλορίτης» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και τον ΔΟΑΠΠΕΧ, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20.30, στο Συνεδριακό Κέντρο Π.Ε. Εύβοιας. Επιστημονική και Καλλιτεχνική επιμέλεια, κείμενα, αφήγηση: Ιωάννης Θεμ. Τσουχλαράκης Μουσική επένδυση κειμένων: Βαγγέλης Βαρδάκης, […]

