Ο Πρίγκιπας Λεμόνης

Ο Πρίγκιπας Λεμόνης
1 Αυγ

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019 στις 9:00 μ.μ. : Παιδική Θεατρική Παράσταση, «Ο Πρίγκιπας Λεμόνης» από το Θέατρο του Βορρά, στο Δημοτικό Θέατρο Ορέστη Μακρή «Πάρκο Λαού».

Το Θέατρο του Βορρά φέτος το Χειμώνα παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης!

 

Σχετικά με την παράσταση:

Ο Πρίγκιπας Λεμόνης και η Όμορφη Κρεμμύδω, παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά! Στο βασίλειο ξεσπάσει μεγάλο σούσουρο! Όλοι είναι εναντίον αυτής της μεγάλης αγάπης και προσπαθούν να τους χωρίσουν! Καρότα υπασπιστές, βασιλιάς και βασίλισσα Λεμόνη, μαμά και μπαμπάς Κρεμμύδι, δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν πώς γίνεται ένα λεμόνι να ερωτευτεί κρεμμύδι! Θα καταφέρει ο έρωτας αυτός να έχει ευτυχισμένο τέλος και να χορέψουμε στο γάμο τους παρέα με τον κουμπάρο κύριο μαιντανό;

Πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια, βιντεοπροβολές, μουσική και χορός με τα αγαπημένα μας τραγούδιασε μια παράσταση που το γέλιο και η αγάπη γεμίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων!

 

Λίγα λόγια για τον « Πρίγκιπα Λεμόνη»

 

Το αγαπημένο βιβλίο των παιδιών, χρόνια τώρα, ευαισθητοποιεί τα παιδιά αναφορικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής και  δίνει ερεθίσματα για  συζητήσεις που αφορούν το ζήτημα της παχυσαρκίας, ζήτημα το οποίο συχνά συνδέεται και με την αυτοεκτίμηση.

Ωστόσο, το βιβλίο «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω»,  πάει ακόμα πιο πέρα καθώς  μιλά στα παιδιά για τη δύναμη της αγάπης και για τη δημιουργικότητα που χαρίζει ο έρωτας στους ερωτευμένους. Γι’ αυτό και η ιστορία αυτή αγαπήθηκε όχι μόνο από τα παιδιά, αλλά και από τους ρομαντικούς ενήλικες.

Το περιεχόμενο  του βιβλίου αποτελεί προσφιλές υλικό για γιορτές, θεατρικές  παραστάσεις, κουκλοθέατρο, project και άλλες δράσεις , στις οποίες συμμετέχουν από προ νήπια έως και μαθητές των ΣΤ! τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

«Ο πρίγκιπας Λεμόνης» έχει συμπεριληφθεί από το 2014 στο ανθολόγιο παιδικών τραγουδιών των Δημοτικών Σχολείων της Κύπρου. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε βιβλίο (με Cd)  από τις εκδόσεις Polaris.

Από το 2016 κυκλοφόρησε και η συνέχεια αυτού του παραμυθιού (μέσα από ένα άλλο βιβλίο, του ίδιου εκδοτικού οίκου), με τίτλο: «Το μαγικό ραβδί του πρίγκιπα Λεμόνη». Το μαγικό ραβδί δεν είναι άλλο από την πανανθρώπινη αγάπη!

Σχετικά Άρθρα

Συναυλία Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Ν. Σκαλκώτα
18 Μάι

Συναυλία των σπουδαστών κιθάρας και της ορχήστρας κιθαριστών της τάξης, του Δημήτρη Δερδενέ, διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας ”Νίκος Σκαλκώτας”, την Κυριακή 20 Μαΐου και ώρα 7.00μ.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ν. Αρτάκης-αίθουσα χορού, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Θεατρικό Φεστιβάλ 2017 στην Παραλία Αυλίδας
28 Ιούλ

Ο Μορφωτικός – Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Αυλίδας “Υρία” με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων, διοργανώνει Θεατρικό Φεστιβάλ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σάββατο 5 Αυγούστου, (Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Αυλίδας, ώρα 21.00) Η θεατρική ομάδα Οινοφύτων “Δημοσθένης Λιάπης” θα παρουσιάσει την παράσταση “Η Παγίδα” Κυριακή 6 Αυγούστου, (Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Αυλίδας, […]

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP